Zilele 16-18 august au fost pline de activitate și bucurie în parohia Sf. Gheorghe din Sângeorz-Băi, acolo unde a avut loc campusul pentru tineri cu tema “Crede! Speră! Iubește!”. Au fost prezenți și 9 tineri maltezi, însoțiți de pr. Luke Cutajar, ei fiind voluntari ai Fundației Agara din Malta.

Scopul Fundației Agara a fost de a realiza împreună cu noi un proiect pilot în cadrul campaniei lor PoléPolé, prin care își propun să sprijine grupurile din zone defavorizate din diverse țări, prin utilizarea unor laptop-uri donate pentru această campanie. Mai mult decât atât, ei doresc să ofere și o scurtă instruire beneficiarilor lor. În particular, tinerii din grupul de la Sângeorz-Băi au avut șansa de a aprofunda ceea ce știau deja sau de a dobândi cunoștințe noi în ceea ce privește crearea de prezentări, pagini web, afișe, postere sau alte materiale create prin editarea pozelor. De asemenea, ei au învățat care sunt cei mai importanți pași în realizarea unui scurt clip video: alegerea unei teme, crearea unui scenariu și a unui plan de lucru, alegerea personajelor potrivite, filmarea cadrelor, editarea.

Campusul a început în seara zilei de 16 august cu Sf. Liturghie animată de tineri. A urmat apoi o scurtă prezentare a programului. Următoarele două zile au avut o structură similară. În prima parte a zilelor am început cu rugăciunea, urmată de activități de cunoaștere, bansuri, cateheză pe tema virtuților teologale, respectiv cardinale, aprofundarea catehezei printr-o activitate interactivă, jocuri de energizare. După pauza de masă, au urmat sesiunile media, din care au rezultat roade de care atât tinerii din ASTRU, cât și cei din Malta au fost foarte mulțumiți. La sfârșitul acestor sesiuni, i-am mulțumit Domnului pentru harurile primite pe parcursul fiecărei zilei prin celebrarea Sfintei Liturghii (în rit bizantin în ziua de joi, iar în rit latin și în limba engleză în ziua de vineri). Serile au reprezentat ocazia perfectă de a închega legăturile dintre cele două grupuri, prin dansuri, cântece, jocuri și servirea cinei împreună.

La final de campus, ambele grupuri și-au manifestat dorința de a se revedea și de a continua să lucreze împreună. Sperăm și noi ca pe viitor să putem desfășura acest proiect și în alte grupuri de tineri dornici să învețe cum pot folosi calculatoarele într-un mod creativ, productiv și util membrilor grupului lor. Mulțumiri speciale parohiei gazdă și tuturor celor care au făcut posibilă această frumoasă colaborare.

Rosana Bălănescu,
vicepreședinte relații externe

Mai multe imagini: ALBUM  Foto – Campus estival pentru tineri – Sângeorz-Băi

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*