Suntem deja în perioada vacanței de vară, ceea ce înseamnă că e timpul pentru CAMPUSURILE ESTIVALE organizate de diverse parohii de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla, în colaborare cu ASTRU Cluj.

CE SUNT CAMPUSURILE?

Campusurile estivale, poate cele mai așteptate momente de către copii, sunt inițiative care fac ca timpul estival să fie plin de stimuli care să contribuie la dezvoltarea lor, sub toate aspectele. Este o ocazie pentru copiii din parohiile eparhiei de a petrece câteva zile de vară într-un mod educativ și totodată recreativ, în spirit creștin. ASTRU Cluj a acumulat o experiență de peste 10 ani în organizarea, împreună cu parohiile gazdă, a campusurilor estivale, coordonând în medie 10 campusuri / sezon estival.

CUM SUNT GÂNDITE ACTIVITĂȚILE?

Activitățile propuse în cadrul campusurilor au la bază educația prin experiență. Programul campusului propune asimilarea unor deprinderi necesare în viața de zi cu zi. Onestitatea și deschiderea, respectul și asumarea unor responsabilități, compasiunea, implicarea în dezvoltarea comunității și capacitatea de a lucra în echipă sunt doar câteva din aspectele pe care participanții le vor învăța în cadrul campusurilor. De asemenea, aceștia vor avea oportunitatea de a învăța noi metode de comunicare, își vor dezvolta capacitatea de a formula și a primi critici constructive, vor descoperi valori ca încrederea, integritatea, respectul față de celălalt și față de mediul înconjurător.

EXISTĂ UN MATERIAL SUPORT ÎN BAZA CĂRUIA VOM LUCRA?

Tema propusă de ASTRU Cluj pentru campusurile estivale din 2022 este „ISUS NE VORBEȘTE”, fiind în fapt o continuare a temei din anul anterior. Subiectul momentelor catehetice din cadrul campusurilor vor fi parabolele lui Isus. Pe lângă partea catehetică, materialul cuprinde și o parte cu activități de aprofundare a noțiunilor catehetice, o parte de jocuri de diferite categorii, precum și activități de tip lucru manual.

În introducerea broșurii pentru campusurile estivale, Pr. Sebastian Peșteșan – asistent spiritual general ASTRU Cluj – ne transmite tuturor: „Bucurie mare! Vine vara, vine vacanța! Vara ne aduce și bucuria campusurilor estivale pentru copiii și tinerii din parohiile noastre, bucuria reîntâlnirii cu mulți prieteni, mai vechi sau mai noi. Dar pentru noi, animatorii și asistenții spirituali ai campusurilor, pe lângă bucuria întâlnirii, e nevoie și de responsabilitate, implicare și devotament. […] Isus ne vorbește! […] este o temă care ne duce cu gândul la Sfânta Scriptură, deoarece prin aceasta Dumnezeu ne vorbește, se face cunoscut nouă oamenilor. Astfel, în această vară, prin parabolele spuse de Isus, ne vom apropia mai mult de Dumnezeu, îl vom asculta pe Isus vorbindu-ne despre Împărăția Cerurilor, despre iubire, prietenie, credință, smerenie, implicare, devotament, bucurie, responsabilitate și altele pe care le vom descoperi citind această broșură. Toate aceste calități sunt necesare animatorilor care vor participa la campusuri. […] Vă îndemn ca aceste în aceste campusuri estivale să lăsăm ca harul lui Dumnezeu să lucreze în noi și cu noi”.

CÂND ȘI CUM SE POT PROGRAMA CAMPUSURILE?

Perioadele în cursul cărora pot fi programate campusurile estivale sunt:

– 8 – 31 iulie

– 1 – 13 august

– 16 august – 4 septembrie

Programările se fac telefonic, pe e-mail sau la birourile ASTRU Cluj, până la data de 30 iunie 2022.

Până la acest moment au fost programate următoarele campusuri:
– 20 iunie – 1 iulie 2022 – Școala de vară – Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” – Florești II
– 30 iunie – 1 iulie 2022 – Parohiile „Sf. Iosif” – Iclod & „Sf. Ioan Botezătorul” – Țaga
– 5-7 iulie – Parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” – Tihău
– 11-13 iulie – Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavril” – Gârbău
– 14-16 iulie – Parohia Nașterea Domnului – Dăbâca
– 15-17 iulie – Parohia „Sf. Vasile cel Mare” – Salva
– 29-31 iulie 2022 – Campus pentru tineri la nivel eparhial
– 4-6 august – Parohia Sf Fec Maria, Regina Rozariului, Livada
– 11-13 august – Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Feldru-Valea Secerului
– 29 august – 3 septembrie – Parohia „Sf. Nicolae” – Florești I

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*