În timpul postului Crăciunului, astrişti din întreaga Eparhie de Cluj-Gherla s-au pregătit intens pentru sărbătoarea Naşterii Domnului. Zile de reculegere, seri de rugăciune, adoraţii euharistice, întâlniri tematice despre semnificaţia sărbătorii, depunerea sau reînnoirea adeziunii au fost doar câteva din activităţile organizate de grupurile ASTRU.  Din acest program nu a lipsit „antrenamentul” pentru a merge la colindat.

Tinerii seminarişti de la Institutul  Teologic „Sfântului Ioan Evanghelistul”, responsabilii grupului parohial ASTRU ”Sf. Gheorghe” din Cluj-Napoca, grupul de tinerii astrişti din Sângeorz Băi însoţiţi de părintele Nicolae Jarda, Sr. Mihaela şi Sr. Dominica din Congregaţia Maicii Domnului, grupul de tineri astrişti din Parohia „Sf. Iosif” Gherla şi tinerii din protopopiatul Gherla însoţiţi de Pr. Edmund Dujardi ne-au vestit vestea ce bună a Naşterii Mântuitorului nostru la birourile ASTRU Cluj.

Tinerii din grupurile de liceeni, studenţi şi tineri profesionişti din Cluj au fost şi ei la colindat, primul popas a fost la dna Viorica Lascu, membru de onoare al ASTRU Cluj şi care în tinereţe a pus bazele asociaţiei. Doamna Viorica este pentru noi un model de trăire a credinţei chiar şi în perioade de grele încercare. Dânsa ne încurajează mereu să fim adevăraţi ambasadori ai lui Cristos acolo unde zi de zi ne trăim viaţa.

Apoi, la Episcopia de Cluj-Gherla ne-a întâmpinat PS Florentin însoţit fiind de preoţi, călugării şi călugăriţe care ne-au precedat la colindat. Preasfinţitul Florentin ne-a mulţumit pentru colind şi a împărţiti fiecăruia dintre noi iconiţe şi binecuvântări.

[altpwa user=2011.clujastru album=ColindeColinde]

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*