Asociația ASTRU Cluj a fost reprezentată la Comitetul European al coordonării europene JECI-MIEC prin Ana-Maria Socaciu și Mihaela-Maria Sopon, eveniment ce a avut loc la Roma, Italia, în perioada 7-13 septembrie 2015. Evenimentul a fost găzduit de asociațiile FUCI (Federazione Universitaria Cattolica Italiana) și MSAC (Movimenti Studenti di Azione Cattolica), în incinta Domus Pacis și Domus Mariae.

20150911_193242

Prima seară a fost deschisă de activități de cunoaștere, unde delegații au avut ocazia să se cunoască, aproximativ jumătate din cei prezenți fiind pentru prima oară la o adunare generală de acest tip, sau fiind proaspăt aleși în echipa de conducere a organizației lor. Ziua a doua a prezentat prin rapoartele organizațiilor activitățile desfășurate în asociațiile și mișcările europene de tineret de-a lungul anului asociativ 2014-2015. După prezentarea acestora, a urmat și o prezentare a rapoartelor celor două niveluri internaționale IYCS și IMCS între care și un raport al evenimentului din Filipine din luna august 2015, Congresului Internațional IYCS și World Assembley al IMCS. Cea din urmă, a căreia membru colaborator este și ASTRU Cluj, a prezentat platforma online creată în ultimul an și care facilitează interacțiunea între membrii IMCS (http://www.miec-imcs.org/).

În zilele ce s-au succedat au urmat și formarea de comisii împărțite pe nevoile coordonării europene JECI-MIEC și anume: Planul de lucru pentru anul 2016 unde s-a alăturat și Ana-Maria Socaciu, Comisia de planificare a bugetului, Comisia de fundraising unde s-a alăturat și Mihaela Sopon, dar și comisia ce s-a ocupat de partea de comunicare la nivel intern și internațional. Dintre rezultatele comisiilor, se plănuiesc activități precum „Winter Week” în Austria, un Study Session ce va precede Congresul European în perioada 6-19 Septembrie 2016.

20150911_173904

În cadrul evenimentului au avut loc alegerile anuale ale echipei executive și a coordonatorului european, membrii în echipa europeană reprezentând asociațiile KIK – Drum Bun (Polonia), SKAM (Slovenia), JEC Luxembourg (Luxemburg) și KSJ (Germania), iar coordonatorul european a fost reales, urmând a-și lua în primire în anul 2016 cel de-al doilea mandat.

Spre sfârșitul săptămânii plină de rapoarte, activități, împărtășiri și alegeri, delegaților prezenți la acest eveniment li s-a pregătit de către gazde un tur ghidat al capitalei romane pentru a cunoaște puțin din cultura locală.

Săptămâna petrecută cu delegați ai altor asociații membre ale JECI-MIEC au dat ocazia celor prezenți acolo să ia contact cu realitățile altor organizații, a dat ocazia interacționării și ascultării reciproce, să descopere elemente comune dar și diferite în trăirea credinței, elemente caracteristice țărilor de proveniență, dar și asociațiilor. Cei prezenți au putut descoperi cum lucrează alte asociații cu tinerii și copii din parohiile lor, putând lua exemplul lor bun pe care l-au oferit.

20150912_181415

Mihaela Sopon și
Ana-Maria Socaciu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*