Consiliul Tineretului din România în parteneriat cu Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, cu susţinerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Cluj, desfășoară dezbaterile cu tinerii și reprezentanții instituțiilor publice responsabile pentru dezvoltarea politicilor pentru tineret, ca parte a implementării celui de-al doilea ciclu al dialogului structurat, având ca temă: ’’Participarea tinerilor la viața democratică – stimularea creativității și a inovării’’.

Principal scop al dezbaterilor este consultarea directă a tinerilor și a altor actori interesați de participarea tinerilor în spațiul democratic național și european, în vederea îmbunătățirii și dezvoltării cadrului legislativ pentru tineret la toate nivelurile decizionale.

Aceste dezbateri regionale au loc în cinci orașe din România (Baia-Mare, Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara și București) în perioada 15 – 31 ianuarie 2012 și se desfășoară în contextul adoptării la nivel european a Noii Strategii de Tineret “Investiţie şi capacitare 2010 – 2018”.

Pe parcursul unei zile, în cadrul dezbaterii, se vor atinge subiecte precum reducerea vârstei la care tinerii primesc dreptul de vot, informarea tinerilor pentru a avea opţiuni politice responsabile, implicarea tinerilor în procesul decizional al instituţiilor publice pe problemele care îi privesc in mod direct, participarea tinerilor în societatea civilă  – prin voluntariat şi implicarea în cadrul ONGT, sustenabilitatea organizaţiilor de/pentru tineret în Romania, respectiv în comunitatea din care provin tinerii, susţinerea financiară a ONGT prin granturi administrative, continuitatea programelor europene de finanţare special dedicate susţinerii activităţii de/pentru tineret (ex: Tineret in acţiune).

La Cluj-Napoca, evenimentul va avea loc vineri, 20 ianuarie 2012, începând cu orele 10.30, la Casa de Cultura a Studenţilor, Piaţa Lucian Blaga, nr. 1-3, sala 22.

Sunt aşteptaţi tinerii cu vârsta curpinsă între 14 – 35 ani şi autorităţile publice de nivel local şi regional responsabile pentru politicile de tineret. Tinerii sunt rugaţi să confirme prezenţa până la data de 19 ianuarie 2012 completând formularul de înscriere http://tinyurl.com/inscriereconsultare

Pentru mai multe detalii referitoare la dezbaterile care se vor desfăşura la Cluj-Napoca, vă rugăm să contactaţi ASTRU Cluj la adresa de email cluj@astru.ro sau telefon 0758.677259.  Persoană de contact Raluca Fernea.

Descărcaţi în format PDF: Comunicat de presa ASTRU

18 + 6 =