Grupul de liceeni din cadrul Asociaţiei Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj organizează în colaborare cu Inspectoratul Şcoalar Judeţean Cluj şi Biblioteca Judeţeană Cluj concursul de eseuri “Literatura ca orice artă, descoperă viaţa” – Ion Agârbiceanu, proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Cluj din Fondul YouthBank, cu parteneriatul Editurii Galaxia Gutenberg şi a Punct Media.

Concursul a fost lansat pe site-ul www.concurs.astru.ro şi este deschis elevilor din clasele IX-XII, din jud. Cluj, indiferent de filieră, profil, specializare şi formă de învăţământ.  El îşi propune să stimuleze cunoaşterea şi interesul tinerilor faţă de viaţa şi activitatea scriitorului Ion Agârbiceanu. Concursul constă în realizarea unei compoziţii libere (eseu) pornind de la titlul concursului “Literatura ca orice artă, descoperă viaţa – Ion Agârbiceanu” punându-se accent pe opera lui Ion Agârbiceanu.

Lucrările se trimit în format electonic, ultima zi de primire a lucrărilor este în 20 mai 2009. Jurizarea lucrărilor va avea loc în data de 21-22 mai 2009, iar anunţarea câştigătorilor în 25 mai 2009. Festivitatea de premiere va avea loc la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” din Cluj-Napoca în 26 mai 2009.

În cadrul festivităţii de premiere se vor decerna: premiul I: Aparat Foto  Nikon Coolpix L18, premiul II:  mp3 player Canyon CN-MP4DH – 2 buc, premiul III: Atlasul Literaturii Române – 3 buc şi menţiuni: cărţi. Toţi participanţi vor primi diplome de participare la concurs. Lucrările căştigătoare vor fi publicate pe site-ul web.

Despre noi

Suntem 4 tineri activi care facem parte din dintr-o asociaţie non-guvernamentală pentru tineri – ASTRU Cluj. Ne-am cunoscut în cadrul asociaţiei, luând parte la diverse activităţi ale acesteia. Am participat în cadrul Asociaţiei la cursuri pentru animatori, având apoi posibilitatea de a anima diverse activităţi pentru copii şi tineri. Acest proiect este important pentru noi deoarece observăm că se pune tot mai puţin accent pe lectură. Dorim astfel să oferim o alternativă de petrecere a timpului liber colegilor noştri, implicându-i într-o activitate contructivă.

Contact:

Florin TECAR – lider de echipă liceeni – tel. +40-741-495017  – fax. +40-364-815031
e-mail: liceeni@cluj.astru.ro – www.concurs.astru.ro

Codruţa FERNEA – preşedinte ASTRU Cluj – tel. +40-744-164669 – e-mail: cluj@astru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*