Joi seara, 22 februarie 2017, grupul specializat de liceeni ASTRU Cluj a organizat conferința cu titlul „De ce atâta răutate, durere și suferință în lume?” unde l-au avut ca invitat pe părintele Gabriel Marincaș, preot paroh în Parohia Gherla II.

Conferința a fost deschisă tuturor tinerilor din Eparhia de Cluj-Gherla prezenți la Cluj. Evenimentul desfășurat în Sala de conferințe a seminarului greco-catolic „Sf. Ioan Evanghelistul”  a avut în prima parte mărturia părintelui despre misiunea noastră ca și creștini de a-l căuta pe Dumnezeu și de a ieși din zona noastră de confort pentru a descoperi rugăciunea adevărată.

Părintele a explicat motivul pentru care cel rău își dorește atât de mult distrugerea noastră ca și oameni și că el nu îl urăște pe Dumnezeu, ci este gelos pe decizia Lui de a lua trup omenesc, omul fiind cea din urmă creație a lui Dumnezeu, în timp ce îngerii sunt unele din cele dintâi creații.

Nu Biserica trebuie să se adapteze pentru a deveni interesantă pentru tineri, ci tinerii trebuie să fie interesați să îl caute pe Dumnezeu. Este o decizie, o conștientizare a fiecăruia dintre noi în acest moment, pentru că noi avem nevoie de Dumnezeu. Noi trebuie să ne luptăm ca la sfârșitul vieții noastre noi să devenim parte a perfecțiunii lui Dumnezeu.

În a doua parte, tinerii prezenți la conferință au avut variate întrebări printre care cele legate de mijloacele prin care răul intră în lume și felul în care noi putem lupta sau rezista în această luptă continuă.

La întrebarea despre felul în care noi ca și creștini putem să reacționăm când vedem lucrarea celui rău rănind pe unul din prietenii noștri, sau chiar pe noi și cum trebuie o persoană să reacționeze când a fost atacată, părintele a răspuns subliniind puterea rugăciunii și mijlocirea pe care noi ca și creștini laici o putem cere lui Dumnezeu și importanța unei vieți spirituale cât mai apropiate de Dumnezeu beneficiind de sfintele sacramente (spovadă și împărtășanie) cât mai frecvent.

Concluzia serii a fost un îndemn adresat din partea invitatului către tineri de a-l căuta pe Dumnezeu tot mai mult, pentru că „este mult mai frumos, mai adevărat, mai pasionant și adânc a vorbi și a căuta fața lui Dumnezeu” decât a vorbi despre cel rău.

Vă invităm să urmăriți pagina de FB și site-ul ASTRU pentru a afla când vor avea loc următoarele conferințe organizate de grupurile specializate ale ASTRU Cluj.

Paul-Cristian SOPON,
educator al grupului specializat ASTRU Liceeni

Ambum foto: Conferință ASTRU Liceeni – februarie 2018

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*