În data de 22 ianuarie 2013, de la ora 18.00, în sala Ioan Muşlea aBibliotecii Centrale Universitare din Cluj-Napoca, a avut loc o conferinţă despre nutriţie organizată de ASTRU Cluj la invitaţia Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu. Pe lângă invitatul principal – Prof. Dr. Nicolae Hâncu, o contribuţie importantă au avut-o şi doamnele dr. Anca-Elena Crăciun dr. Cristina Niţă.

Domnul dr. Hâncu ne-a introdus în tema nutriţiei şi a alimentaţiei sănătoase şi ne-a prezentat 10 pași simpli pentru a trăi sănătos şi pentru a ne constitui un meniu adecvat stilului de viaţă propriu.Doamnele invitate ne-au prezentat un model de meniu pe care îl putem crea din alimente sănătoase, metode prin care îl putem varia semnificativ, fără a aduce aport de calorii în plus, cum ar trebui să arate o piramidă nutrițională potrivită stilului nostru de viaţă, dar şi ce nu este recomandat să apară în alimentația zilnică.

A doua parte a serii a fost mai interactivă, invitaţii fiind deschişi să răspundă tuturor întrebărilor adresate de participanții din public despre situaţii personale sau informații şi curiozități cu caracter general în ceea ce priveşte tema conferinţei.

Prea Sfinţia Sa Florentin Chrihălmeanu a încheiat conferinţa subliniind importanţa hranei spirituale pe lângă cea trupească şi oferind o binecuvântare celor prezenţi.

Seria conferințelor despre nutriție și un stil de viață sănătos va continua cu cauze si efecte ale unui stil de viata nesanatos pentru o mai buna informare a publicului cu referire la aceste aspecte.

 

Mihaela Sopon

Nutritie

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*