Reuniţi sub motoul “Tot ceea ce faceţi cu cuvântul sau cu fapta, toate să le faceţi în numele Domnului Isus” (Col 3,17), în perioada 27-30 martie, la Centrul de spiritualitate Carmelitan din Luncani (judeţul Bacău), a avut loc Consiliul Naţional al Federaţiei Acţiunea Catolică din România şi o Sesiune de formare pentru responsabilii din echipele naţionale ACRO. Au participat 35 de delegaţi ai asociaţiilor fondatoare ACRO (AC Iaşi, ASTRU Blaj, ASTRU Cluj, ASTRU Oradea şi AGRU), iar întâlnirea a fost organizată de Consiliul Director ACRO, coordonat de Oana Tuduce – preşedinte şi de pr. Felix Roca – asistent general.

Sesiunea de formare s-a adresat responsabililor din echipele naţionale pe sectoare de vârstă (copii tineri adulţi) şi a urmărit o creştere a coeziunii echipelor naţionale, pe fiecare sector de activitate, în vederea pregătirii şi coordonării Campusului Unitar din vară. Au avut loc momente formare, prin tehnici de teambuilding, vorbindu-se despre caracteristicile, dinamica şi comunicarea în cadrul echipei, precum şi despre gestionarea conflictelor într-o echipă.

Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional ACRO s-au aflat următoarele puncte: prezentarea raportului de activitate 2006 – 2008, dezbaterea şi aprobarea propunerii de proiect formativ, prezentarea planului de activităţi şi a bugetului pentru următorul trieniu, aprobarea bugetului pe următorul an de activitate şi diverse. Totodată, Consiliul Director al ACRO a înaintat Consiliului Naţional cererea şi dosarul de aderare al ASTRU eparhial Lugoj, propunând un calendar de aderare, care a fost votat în unanimitate. Acest calendar reprezintă o perioadă, timp necesar pentru consolidarea cunoaşterii reciproce, în care ASTRU eparhial Lugoj va fi invitat să participe oficial şi să se implice în diverse activităţi ale ACRO. Procesul de aderare se va încheia în cadrul următorului Consiliu Naţional ACRO.

Au fost zile intense de formare, analiză şi dezbatere. Nu au lipsit de asemenea momentele spirituale asigurate de rugăciunile şi sfintele Liturghii de rit latin şi bizantin. (Comunicat semnat de Anca Lucaci şi Codruţa Fernea)

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*