„Iar acum rămân acestea trei: credința, speranța și iubirea.
Dar mai mare decât toate acestea este iubirea”
(I Corinteni 13, 13).

Suntem deja la începutul perioadei de vacanță, ceea ce înseamnă că e timpul pentru CAMPUSURILE ESTIVALE organizate de ASTRU Cluj. Campusurile estivale sunt inițiative care fac ca timpul estival să fie plin de stimuli care să contribuie la dezvoltarea personală integrală. Este o ocazie pentru tinerii și copiii din parohiile eparhiei de a petrece câteva zile de vară într-un mod educativ și totodată recreativ, în spiritul creștin.

CUM SUNT GÂNDITE ACTIVITĂȚILE?

Activitățile propuse în cadrul campusurilor au la bază educația prin experiență. Programul campusului propune asimilarea unor deprinderi necesare în viața de zi cu zi. Onestitatea și deschiderea, respectul și asumarea unor responsabilități, compasiunea, implicarea în dezvoltarea comunității si capacitatea de a lucra în echipă sunt doar câteva din aspectele pe care participanții le vor învăța în cadrul campusurilor. De asemenea, aceștia vor avea oportunitatea de a învăța noi metode de comunicare, își vor dezvolta capacitatea de a formula și a primi critici constructive, vor descoperi valori ca încrederea, integritatea, respectul față de celălalt si față de mediul înconjurător.

EXISTĂ UN MATERIAL SUPORT ÎN BAZA CĂRUIA VOM LUCRA?

Tema propusă de ASTRU Cluj pentru campusurile estivale din 2017 este „CREDE! SPERĂ! IUBEȘTE”. Materialul pregătit pentru campusurile estivale se poate extinde pe o durată de maxim 7 zile și are la bază cele trei virtuți teologale și cele patru virtuți cardinale. Fiecare virtute este prezentată prin intermediul unei povestioare pe care, între ficțiune și realitate, poate că tinerii și copii au trăit-o deja sau, cândva în viitor vor  experimenta ceva asemănător; mai este prezentată pe scurt viața unor persoane sfinte, din timpuri mai străvechi sau din zilele noastre, care sunt un model prin modul de a pune în practică virtuțile și vor demonstra copiilor și tinerilor, prin exemplul lor, ceea ce trebuie să facă pentru a fi mai buni creștini.

CÂND ȘI CUM SE POT PROGRAMA CAMPUSURILE?

Perioadele în cursul cărora pot fi programate campusurile estivale sunt 1 – 25 iulie, 4 – 13 august, respectiv 17 – 31 august 2017.
Programările se fac telefonic, pe e-mail sau la birourile ASTRU Cluj, până la data de 25 iunie pentru prima perioadă propusă, respectiv 20 iulie 2017  pentru celelalte două perioade.

Până în prezent au fost programate campusuri în următoarele parohii:

 • 5 – 7 iulie – Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, Gârbău
 • 13 – 15 iulie – Parohia „Sf. Anton de Padova”, Maieru
 • 17 – 19 iulie – Parohia „Sf. Ap. Petru și Paul”, Beclean
 • 18 – 20 iulie – Parohia „Sf. Anton” Dej (tineri)
 • 19 – 22 iulie – Parohia „Nașterea Domnului”, Dăbâca
 • 24 – 26 iulie – Parohia „Coborârea Spiritului Sfânt”, Tihău
 • 27 – 30 iulie – Parohia „Sf. Anton” Dej (copii)
 • 11 – 13 august – Parohia „Sf. Fecioară Maria Regina Rozariului”, Livada
 • 11 – 13 august – Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Feldru – Valea Secerului
 • 17 – 18 august  – Parohia „Sf. Gheorghe” Sângeorz-Băi (tineri)
 • 24 – 27 august – Parohia „Sf. Gheorghe” Sângeorz-Băi (copii)
 • 26 august – Parohia „Sf. Petru și Pavel” Florești II

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*