„Așadar, copilul meu, întărește-te
cu harul care este în Hristos Isus!
(II Timotei 2,1)

Suntem deja la începutul perioadei de vacanță, ceea ce înseamnă că e timpul pentru CAMPUSURILE ESTIVALE organizate de ASTRU Cluj. Campusurile estivale sunt inițiative care fac ca timpul estival să fie plin de stimuli care să contribuie la dezvoltarea personală integrală. Este o ocazie pentru tinerii și copiii din parohiile eparhiei de a petrece câteva zile de vară într-un mod educativ și totodată recreativ, în spiritul creștin.

CUM SUNT GÂNDITE ACTIVITĂȚILE?

Activitățile propuse în cadrul campusurilor au la bază educația prin experiență. Programul campusului propune asimilarea unor deprinderi necesare în viața de zi cu zi. Onestitatea și deschiderea, respectul și asumarea unor responsabilități, compasiunea, implicarea în dezvoltarea comunității si capacitatea de a lucra în echipă sunt doar câteva din aspectele pe care participanții le vor învăța în cadrul campusurilor. De asemenea, aceștia vor avea oportunitatea de a învăța noi metode de comunicare, își vor dezvolta capacitatea de a formula și a primi critici constructive, vor descoperi valori ca încrederea, integritatea, respectul față de celălalt si față de mediul înconjurător.

EXISTĂ UN MATERIAL SUPORT ÎN BAZA CĂRUIA VOM LUCRA?

Tema propusă de ASTRU Cluj pentru campusurile estivale din 2018 este „CU HAR DE SUS; TRĂIM DIN PLIN!”. Materialul pregătit pentru campusurile estivale permite desfășurarea acestora pe o durată de maxim 7 zile și are la bază cele șapte sacramente. Sacramentele sunt împărțite în trei categorii: cele ale inițierii creștine (botezul, mirul și euharistia), cele ale vindecării (spovada și maslul) și cele ale slujirii și ale comuniunii (preoția și căsătoria). Pentru fiecare sacrament sunt prezentate câteva noțiuni catehetice de bază. Pe lângă partea catehetică, materialul cuprinde și o parte cu activități de aprofundare a noțiunilor catehetice, o parrte de jocuri de diferite categorii, precum și o parte cuprinzând activități de tip lucru manual.

CÂND ȘI CUM SE POT PROGRAMA CAMPUSURILE?

Perioadele în cursul cărora pot fi programate campusurile estivale sunt 2 – 20 iulie, respectiv 2 august – 6 septembrie.
Programările se fac telefonic, pe e-mail sau la birourile ASTRU Cluj, până la data de 30 iunie pentru prima perioadă propusă, respectiv 15 iulie 2018 pentru cea de-a doua perioadă.

Până în prezent au fost programate campusuri în următoarele parohii:

 • 3 – 5 iulie – Parohia „Coborârea Spiritului Sfânt”, Tihău
 • 12 – 15 iulie – Parohia „Sf. Fecioară Maria Regina Rozariului”, Livada
 • 16 – 18 iulie – Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, Gârbău
 • 2 – 4 august – Parohia „Sf . Treime”, Feldru
 • 2 – 5 august – Parohia „Nașterea Domnului”, Dăbâca
 • 9 – 12 august – Parohia „Buna Vestire”, Bistrița I
 • 10 – 12 august – Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Feldru – Valea Secerului (copii)
 • 16 – 18 august – Parohia „ Andrei Mureșanu”, Cluj-Napoca
 • 20 – 23 august – Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel”, Beclean
 • 24 – 26 august – Parohia „Sf. Anton”, Dej
 • 27 – 29 august – Parohia „Sf. Gheorghe”, Sângeorz-Băi 
 • 4 – 6 septembrie – Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Feldru – Valea Secerului (tineri)
 • 15 septembrie – Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel”, Florești II

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*