În  data de 25-26 noiembrie 2011 a avut loc la Cluj-Napoca un curs de formare „Dă culoare vieţii tale, bucură-te mereu în Domnul!” adresat responsabililor grupurilor ASTRU din Eparhia de Cluj-Gherla. Au participat responsabilii grupurilor din Parohia „Sf. Iosif”- Gherla, Parohia „Sf. Anton” – Dej, Parohia „Sf. Treime” – Feldru, Parohia „Sf. Gheorghe” – Sîngeoz Băi precum şi responsabilii grupului de liceeni, studenţi şi tineri profesionişti ASTRU. Totodată au participat şi tineri din Parohia „Coborârea Spiritului Sfânt”, Parohia „Sf. Gheorghe” Parohia Andrei Mureşanu din Cluj Napoca, Parohia „Naşterea Domnului” – Dăbâca şi Parohia „Sf. Petru şi Pavel”-Beclean unde în acest an asociativ se constituie grupuri parohiale ASTRU.

Cursul a început în după-amiaza zilei vineri, cu salutul președintelui  ASTRU – Raluca Fernea, urmat de o activitate de cunoaștere, la care tinerii au avut posibilitatea de a socializa și de a se împrietenii, dar și de a identifica cuvinetele care definesc termenul de responsabil. Seara s-a încheiat cu cuvântul asistentului spiritual Pr. Radu Tălpălariu care a îndemnat tinerii să dea culoare vieții lor, bucurându-se mereu în Domnul.

A doua zi, sâmbătă, a început prin identificarea misiunii și identității ASTRU, în care tinerii, plecând de la titlul sesiuni „prezintă ASTRU unui prieten”, au avut de conceput o prezentare prin care să convingă un prieten să cunoască grupul parohial ASTRU. Atelierul s-a finalizat cu o discuţie referitoare la modul în care prezentăm ASTRU celor din jurul nostru şi cum ne raportăm fiecare la misiunea şi identitatea ASTRU ca formă de acţiune catolică.

Cursul a continuat cu sesiunea – „Cum comunicăm în ASTRU” susţinută de Maria Simionaș care a prezentat tinerilor aspecte generale legate de comunicare, cum trebuie să fie o comunicare eficientă între grupul parohial şi Asociaţia eparhială, precum şi cum se elaborează un material scris de prezentare a activităţilor care se desfăşoară la nivel parohial.

Cea de-a treia sesiune de lucru a avut ca scop identificarea pașiilor necesari pentru organizarea unei activități ASTRU susținută de Bogdan Bursaș, în care tinerii au avut de planificat o activitate ținând cont de direcţiile de activitate: liturgic, ecumenic, formativ, caritativ, cultural-recreativ.

Ultima parte a zilei s-a axat pe planificarea anului asociativ 2011-2012, explicarea calendarului de activităţi precum şi detalii legate de adeziunea care va avea loc în 11 decembrie 2011.

Tinerii participanţi la curs s-au angajat să promoveze tinerilor din grupurile lor Itinerariul spiritual pentru acest timp de post „Dă culoare vieţii tale!”

Raluca Fernea

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*