Peste 30 de tineri din Eparhia de Cluj-Gherla au luat parte între 29-31 ianuarie 2010 la Centrul Manresa al Părinţilor Iezuiţi la Cursul de animatori cu tema “Învăţătorule, ce trebuie să fac?” şi motto-ul „Este mai mare fericire a da decât a primi“ Fapte 20, 35 organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Cluj-Gherla şi Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj.

Prin cursul de animatori am dorit să oferim tinerilor un moment de creştere umană şi spirituală, oferindu-le o serie de activităţi în care pots ă găsescă motivaţii pentru a se implica activ  în grupul parohial de tineri,să îşi dezvolte abilităţi de animare a unui grup, să îşi însuşească tehnici de animare a unui grup şi să se socializeze şi să cunoască alţi tineri cu preocupări similare.

În după-amiaza zilei de vineri a avut loc primirea participanţilor urmată de cunoaşterea participanţilor şi formarea echipei. Seara s-a încheiat cu rugăciunea Acatistului, o introducere în tema spirituală, reflecţie oferită de Pr. Cristian Goia – consilier eparhial cu pastoraţia tineretului şi grupuri de reflecţie şi evaluare a zilei.

Sâmbătă, după Sf. Liturghie celebrată de Pr. Florin Bozântan, participanţii au fost împărţiţi în două grupuri: cel în care s-a prezentat cine este animatorul, s-a dezbătut relaţia dintre animator şi grup, regulile de "circulaţie” ale animatorului şi relaţia dintre animator, grup şi parohie, grup destinat în principal celor care au participat pentru prima dată la un curs de animatori şi cel despre comunicare şi leadership, destinat în principal celor care au mai participat şi la alte cursuri de animatori, sau au deja o experienţă de animare.

Ziua de duminică a încheiat cursul de animatori cu evaluarea şi celebrarea Sf. Liturghii de către Pr. Cristian Goia – consilier eparhial cu pastoraţia tineretului.

Atât evaluarea, cât şi atmosfera din timpul cursului oferă speranţa că o dată întorşi acasă, aceşti tineri vor fi o parte activă a pastoraţiei tinerilor din parohiile de unde provin.

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*