ASTRU Cluj – aşa cum a făcut şi în alţi ani – a pregătit pentru perioada Postului Crăciunului şi a Sărbătorii Naşterii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului.

“Dă ritm vieţii” – este un itinerariu spiritual care va ritma în această perioadă popasul spiritual zilnic. Textul Evangheliei zilei ne va fi hrană spirituală pentru acest timp binecuvântat, iar meditaţia ne va ajuta să înţelegem mai bine mesajul Sfintei Scripturi. Rugăciunea ne va înălţa sufletul către Dumnezeu, iar prin propunerea zilnică vom aplica în viaţa noastră cuvântul Evangheliei în relaţia cu semenii noştri.

În prefaţa cărţii, Pr. Radu Tălpălariu  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel: “Dragi tineri, Sfântul Părinte la începutul Anului Credinţei, ne invită la o reflecție despre o problemă fundamentală: ce este credinţa? Mai are sens credinţa într-o lume în care ştiinţa şi tehnica au deschis orizonturi inimaginabile până cu puţin timp în urmă? Ce înseamnă astăzi a crede? Astăzi, împreună cu atâtea semne de bine, creşte în jurul  nostru şi un anumit deşert spiritual. Uneori există senzaţia, din anumite evenimente pe care le aflăm în fiecare zi, că lumea nu merge spre construirea unei comunităţi mai fraterne şi mai paşnice. În pofida măreţiei descoperirilor ştiinţei şi a succeselor tehnicii, astăzi omul nu pare să fi devenit mai liber, mai uman. Apoi, un anumit tip de cultură ne-a educat ca să ne mişcăm numai în orizontul lucrurilor, al lucrurilor care se fac, să credem numai în ceea ce putem vedea şi atinge cu propriile mâini. Însă, pe de altă parte, creşte şi numărul celor care se simt dezorientaţi şi, căutând să meargă dincolo de o viziune numai orizontală despre realitate, sunt disponibili să creadă în tot şi în contrariul său.Noi avem nevoie nu numai de pâinea materială, avem nevoie de iubire, de sens şi de speranţă, de un fundament sigur, de un teren solid care să ne ajute să trăim cu un sens autentic chiar şi în crize, în momentele de întuneric, în dificultăţile şi în problemele zilnice. Credinţa ne dăruieşte tocmai asta: este o încredinţare încrezătoare unui “Tu”, care este Dumnezeu, care îmi dă o certitudine diferită. Această culegere de meditații vrea să ne ofere o posibilitate de a crește în credință, de a răspunde anumitor preocupări pe plan spiritual.”

Cartea de peste o sută de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU pentru a ajunge la cât mai mulţi tineri. De asemenea o parte din texte vor fi publicate pe situl asociaţiei www. Cluj.ASTRU.ro şi pe pagina de facebook.

Cei care doresc această publicaţie se pot adresa ASTRU Cluj,prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259 (Raluca Fernea).

 

 

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*