ASTRU Cluj – așa cum a făcut și în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului Crăciunului și a Nașterii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea Sărbătoare a Nașterii Domnului.

dsc_0034-1-brosura2016-craciun

„De ce te mai temi? Ești în mâna Lui!”– este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului.

Ce îți propunem prin această publicație?

În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:

CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei

MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei

MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu

ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.

În prefața cărții, Pr. Radu Tălpălariu  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

            „Și în anul acesta vă propunem un set de meditații pentru perioada de pregătire a Nașterii Domnului. Chiar dacă anul universitar/școlar a început și suntem prinși cu multiple activități, lucrări și alte asemenea, este important să găsim hrană spirituală și pentru suflet. Noi încercăm să venim în întâmpinarea acestei nevoi și, ca de obicei, am cerut ajutorul unora dintre membrii ASTRU Cluj să ne propună câteva meditații, bazându-se pe lecturile biblice din fiecare zi a postului.

            Cu siguranță, dacă vom citi lecturile și ne vom opri puțin asupra lor, meditând la ceea ce Domnul dorește să ne spună, fiecăruia personal textul îi va spune altceva. Aceste meditații își doresc să fie doar un punct de plecare și un ajutor pentru a putea intra în acest dialog cu Domnul. De aceea vă invităm nu numai să citiți meditațiile, ci să citiți și textele evanghelice, pentru a lăsa Cuvântul viu să vă vorbească. Nu uitați ca înainte de a începe lectura, să plecați de la o scurtă rugăciune și mai ales să lăsați la ușa camerei, capelei sau bisericii toate grijile ce vă apasă. Vă vor aștepta tot acolo, numai că multe dintre ele vor dispărea pentru că Domnul le va rezolva”.

Cartea are o sută de pagini, apărută la Editura Emma. Va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri.

Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*