Comunicat al Consiliului de Conducere ASTRU Cluj privitor la activitatea asociației în contextul pandemiei cu Coronavirus

În contextul răspândirii noului coronavirus, a deciziilor luate de autorităţile civile, a comunicatelor din partea Conferinţei Episcopilor Catolici din România și a comunicatului din partea Episcopiei de Cluj-Gherla, Consiliul de Conducere al ASTRU Cluj întrunit în ședință ordinară în ziua de 12 martie 2020, a stabilit, în ceea ce privește activitatea asociației, ca măsuri de prevenţie a răspândirii virusului, următoarele:

  1. Întâlnirile periodice ale grupurilor specializate de liceeni, studenți și tineri profesioniști se suspendă până la data de 29 martie, cu posibilitate de prelungire (dacă situația o va impune).
  2. Zilele de formare (vizitele în grupurile parohiale) programate inițial pentru perioada martie – aprilie 2020 se suspendă, urmând a fi reprogramate atunci când situația o va permite.
  3. Se recomandă grupurilor parohiale ca zilele de reculegere propuse pentru perioada Postului Mare să nu mai aibă loc la nivel comunitar, ci individual. În acest sens responsabilii de grup vor primi indicațiile necesare.  
  4. Reculegerea polono-română organizată împreună cu grupul din parohia Oława (Polonia), programată inițial pentru perioada 30 aprilie – 3 mai se suspendă, fiind reprogramată pentru luna septembrie 2020 (doar dacă situația o va permite).

Recomandăm tuturor membrilor ASTRU Cluj, precum și asistenților spirituali să urmărească și să respecte toate indicațiile autorităților de stat cu privire la normele de igienă, prevenție și frecventarea spațiilor aglomerate. De asemenea, recomandăm informarea despre tot ceea ce presupune această perioadă numai din surse sigure.

În contextul actual, invităm toți membrii și asistenții spirituali ASTRU Cluj să ne unim zilnic în rugăciune, la ora 12:00, fiecare la locul său, încredințându-ne astfel milostivirii divine și mijlocirii Preasfintei Fecioare Maria, rostind rugăciunea următoare:

Doamne, Dumnezeule, Părinte Ceresc, Fiule Unule-Născut, Isuse Hristoase, și Spirite Sfinte, Izvor dătător de viață, care ai creat lumea în bună rânduială, dar noi prin păcat am distrus ordinea statorită de Tine, iar acum alergăm la Tine pentru a-Ţi cere iertare și milostivire.

Tu ești bun și iubitor de oameni și nu vrei moartea păcătosului, ci să se convertească și să trăiască, Te rugăm ai milă de noi, îndepărtează orice rău și învinge cu puterea Ta epidemia aducătoare de suferință și moarte.

Doamne Isuse Hristoase, Doctorul sufletelor și al trupurilor, care pedepsești și iarăși vindeci, Te rugăm ai milă de toți bolnavii și de familiile lor. Întinde-Ți brațul tămăduitor, vindecă-i, ridică-i din patul suferinței și dă-le harul încrederii în Tine spre vindecare. Ajută medicii și personalul sanitar în lupta cu boala și suferința.

Doamne Dumnezeule Preasfânt, te rugăm arată-ne Chipul milostivirii și al iubirii Tale de oameni, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, ale Sf. Iosif, ale Fericitului Episcop Iuliu și ale tuturor Sfinților.

Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Spiritul Sfânt. Treime Sfântă, mărire Ție!

Preasfântă Fecioară Maria, ocrotește România!

Consiliul de Conducere al ASTRU Cluj

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*