În parohia “Coborârea Spiritului Sfânt”, ziua de duminică, 11 decembrie 2011, a marcat începutul existenţei oficiale a unui grup parohial înscris în ASTRU Cluj. Depunerea adeziunilor s-a făcut după Liturghia de la ora 12, la care primele rânduri în biserică sunt ocupate în mod tradiţional de copii şi de tineri. Liturghia a fost celebrată de părintele Ovidiu Lăpuşte, paroh, la celebrarea de primire în ASTRU asistând şi pr. Mihai Kiss, vicar parohial, cel care va îndruma spiritual grupul de tineri.

Între parohia din cartierul clujean Mănăştur şi ASTRU Cluj există o colaborare de mai mulţi ani: clovni ASTRU au animat mai multe carnavaluri înainte de Posturi; copii şi tineri din parohie au participat la evenimente organizate de ASTRU, în special la Întâlnirile Eparhiale ale Copiilor, respectiv ale Tineretului. De fapt în 2010 parohia “Coborârea Spiritului Sfânt” a fost cea care a găzduit cea de-a VII-a ediţie a Întâlnirii Eparhiale a Tineretului. Toate aceste contacte cu ASTRU au făcut ca adolescenţii şi tinerii din parohie să dorească să devină membri ai Asociaţiei, vis împlinit în acest început de iarnă. În 4 decembrie nouă tineri, îndeplinind condiţiile de vârstă, şi-au exprimat dorinţa să intre în ASTRU. S-au semnat adeziunile şi au fost făcute formalităţile cerute pentru înfiinţarea grupului parohial. Sâmbătă, 10 decembrie, au participat, alături de alţi prieteni de-ai lor din parohie, la o întâlnire de pregătire spirituală atât pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, cât şi pentru momentul de adeziune la ASTRU de astăzi.

Astăzi, pentru ceremonia de intrare în asociaţie a tinerilor din parohie, ASTRU Cluj a fost reprezentată de preşedinte, Raluca Fernea. După Liturghie, aceasta s-a adresat credincioşilor explicând pe scurt ce este ASTRU. Părintele Ovidiu, a rostit rugăciunile începătoare, binecuvântând apoi cu apă sfinţită tricourile pentru noii astrişti, care, după pronunţarea unor angajamente, au fost înmânate fiecăruia în parte de preşedintele ASTRU Cluj. Două diplome de membri de onoare au fost acordate soţilor Radu şi Oana Capan “pentru contribuţia la constituirea şi promovarea ASTRU şi pentru proiectele iniţiate în slujba apostolatului laic”. Aceştia se ocupă de mai multe grupuri de cateheză din parohia clujeană, printre care şi de cel de tineri. Celebrarea s-a încheiat cu rugăciunea ASTRU, citită de toţi într-un glas.

sursa: bru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*