„Deschide-ți inima!”este titlul itinerariului spiritual pentru timpul postului și sărbătorii Nașterii Domnului, din acest an, propus pentru a-i ajuta pe tineri să se apropie de Dumnezeu în fiecare zi, pregătindu-se astfel  pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

Ultimii ani ne-au arătat că aceste itinerarii ce parcurg lecturile evanghelice ale zilei sunt apreciate și căutate. Tinerii astriști au fost și în acest an dornici să ofere din timpul lor și să împărtășească în scris câteva gânduri asupra textelor evanghelice, pentru a ne ajuta să trăim mai intens fiecare zi în pregătirea noastră pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

În prefața cărții, Pr. Sebastian Peșteșan – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

„Dragi tineri,
Titlul itinerariului spiritual pentru tineri din timpul postului și sărbătorii Nașterii Domnului este „Deschide-ți inima!” Acest titlu îmi amintește de o poveste frumoasă: «Într-o parohie preotul împreună cu tinerii obișnuiau să meargă la colindat la persoanele în vârstă din parohie, astfel au vizitat un bătrân țintuit la pat, un profesor universitar. I-au cântat câteva colinde, iar el i-a ascultat cu lacrimi în ochi. La final, mulțumindu-le tinerilor și părintelui, a zis către acesta: „Părinte, mă bucur nespus că nu v-ați pierdut puritatea copilăriei!”. Părintele i-a mulțumit și i-a spus  că acesta este cel mai frumos compliment pe care l-am primit vreodată, după care a continuat „Nici dumneavoastră nu v-ați pierdut-o. Atâta vreme cât încă mai colindăm, nu ne putem pierde puritatea copilăriei”».
Aceasta este și convingerea mea, credința mea în această perioadă frumoasă din an de pregătire pentru nașterea Domnului. Da, mai este posibilă puritatea copilăriei, chiar și în aceste zile atât de întunecate și chiar în această lume care calcă în picioare această puritate. Cât timp Domnul alege să se nască printre noi, cât timp Domnul ni se arată, din nou, ca un Prunc în brațele Maicii Sale, da, este încă posibilă puritatea copilăriei!
Vă îndemn să ne păstrăm această puritate a copilăriei, să ne deschidem inimile spre cei aflați în nevoie, să slujim, dar să ne și lăsăm slujiți.
Colindați! Pentru a colinda nu contează dacă va trebui să purtăm mască sau nu. Noi trebuie să vestim faptul că s-a născut Cristos”.

Broșura este alcătuită din patru părți pentru fiecare zi, conform următorului desfăşurător:
CITESC  – cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei
MEDITEZ  –  un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viaţa de zi cu zi cuvântul Evangheliei
MĂ ROG –  o rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu
ACŢIONEZ  – un gest care îmi permite să pun în practică cuvântul lui Dumnezeu.

Au contribuit la conținutul meditațiilor acestui itinerariu spiritual: Andreea Cătălinoiu, Cătălin Silipaș, Florina Raluca Pop, Delia Patricia Benchea, Teodora Ana Capan, Alexandra Marțian, Lucia Balint, Oana Iulia Taloș, Cosmina Andreea Barna, Ioan Vasile Danca, David Paul Sopon – tineri membri ai ASTRU Cluj.

Cartea de aproximativ o sută de pagini, apărută la Editura Emma, este deja difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri.

Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*