Oficial am deschis anul asociativ 2018-2019. Duminică seara am participat la Sf. Liturghie de deschidere în capela seminarului greco-catolic „Sf. Ioan Evanghelistul”. Liturghia a început cu intonarea imnului ASTRU. Celebrantul principal a fost Pr. Sebastian Peșteșan, asistent spiritual general ASTRU Cluj, împreună cu dânsul celebrând și Pr. Radu Tălpălariu, consilier eparhial pentru tineret. Tinerii au auzit în cuvântul părintelui din timpul predicii cât de important este să iubim, să fim milostivi cu cei din jur și să oferim din timpul nostru, la fel cum ne-a învățat Isus. Mulțumim Emiliei și Roxanei pentru acompaniamentul instrumental din timpul Sfintei Liturghii.

Puțin după ora 19.00 tinerii s-au mutat câteva case mai sus pe aceeași stradă, în incinta Centrului de activități al parohiei „Andrei Mureșanu”. Activitățile de aici au început din nou cu o rugăciune – rugăciunea ASTRU. Mihai Moruțan, președinte ASTRU Cluj, i-a întâmpinat pe cei prezenți, urmând ca d-ra secretar, Ana Maria Bîrta, să vorbească și ea tinerilor, despre tema noului an asociativ și activitățile din calendarul acestui an, unde este nevoie de prezența fiecăruia.

Au urmat activitățile de interacțiune și cunoaștere. Emilia și Ana au creat cadrul perfect pentru așa ceva, folosindu-se de activități dragi lor, atât de interior, cât și de exterior, în curtea casei frumos amenajată pentru acest eveniment. Tinerii s-au prezentat unii altora, vorbind prin imagini despre ce îi caracterizează, ce îi aseamănă și ce îi deosebește. Întorși în casă, tinerii au servit o gustare dulce, invitați apoi în echipe pentru a lucra la ceea ce va fi „The hall of fame” – au ilustrat prin pete de culoare tema anului asociativ – „Bucuria de a evangheliza în orice ocazie”. În perioada următoare vom face în așa fel încât oricine ne va vizita la birourile din Piața Cipariu să poată admira lucrările tinerilor.

ALBUM IMAGINI: Bucuria de a evangheliza în orice ocazie 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*