Ca de fiecare dată, începutul anului universitar marchează și începutul unui nou an asociativ al Asociației Tineretului Român Unit ASTRU Cluj. În data de 9 octombrie am marcat în mod festiv acest moment printr-un eveniment de deschidere, gazdele noastre fiind Seminarul Teologic Eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul” și Parohia „Andrei Mureșanu”. Tema acestui an asociativ este: „Slujește cu fidelitate și pasiune!”, temă care este propusă și la nivelul întregii Acțiuni Catolice din România, iar motto-ul este: „Fideli adevărului în iubire, să creștem în toate” (Efeseni 4,15). Evenimentul a reunit 25 de tineri, atât membri ai asociației, cât și cercetași și seminariști.

Sfânta Liturghie celebrată în capela Seminarului Teologic eparhial a deschis programul serii. Preoții celebranți au fost Pr sebastian Peșteșan, asistent spiritual general ASTRU Cluj și părintele vicar general, Vasile Tofană SJ, de a cărui prezență ne-am bucurat pe tot parcursul serii, împreună cu părintele Radu Tălpălariu, directorul Biroului pentru pastorația tinerilor și a copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla. În cadrul predicii, părintele Vasile Tofană a vorbit despre cum moartea nu trebuie să fie ceva ce să nască teamă, ci să fie ceva ce să ne motiveze să trăim fiecare zi într-un mod cât mai plăcut lui Dumnezeu. La finalul cuvântului de învățătură, a lansat două întrebări tinerilor spre meditare: „Cum iau deciziile importante în viață?” „Îi permit lui Cristos să se apropie de mine?”

Programul a continuat la casa de activități a parohiei „Andrei Mureșanu” unde președintele ASTRU Cluj, Teodora Capan, a declarat deschis în mod oficial anul asociativ, iar vicepreședintele Eduard Socaciu a prezentat pe scurt asociația noastră, evenimentele propuse în acest an, dar și activitățile ce au avut loc în anul asociativ recent încheiat, tineri astriști povestind de asemenea experiențele lor trăite în cadrul acestor activități. După acest moment, alături de Teodora Capan și Ana Maria Bîrta, seara a continuat cu activități de socializare, creație și competiție. 

Mulțumim tuturor participanților la acest eveniment, le urăm tuturor astriștilor un an asociativ plin de har, iar pe Bunul Dumnezeu îl rugăm să ne însoțească în fiecare clipă a vieții noastre.

Album foto: Deschiderea noului an asociativ ASTRU Cluj

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*