Sâmbătă, 22 octombrie 2011, în cadrul Zilelor Acţiunii Catolice a avut loc deschiderea noului an asociativ ASTRU Cluj, la au luat parte peste 50 de membri ASTRU, din grupurile parohiale ASTRU (Gherla, Dej, Feldru şi Sângeorz Băi), din grupurile centrale de liceeni, studenţi şi tinerii profesionişti, precum şi tinerii din viitoarele grupuri parohiale ASTRU ( Beclean şi Cluj-Napoca-Andrei Mureşanu). Tinerii au fost însoţiţi de preoţii asistenţi spirituali ai diferitelor grupuri.

La ora 10, după primirea şi înregistrarea participanţilor, ziua a început  cu rugăciunea de dimineaţă, urmată de prezentarea programului de către Raluca Fernea, preşedinte ASTRU.

Tinerilor le-a fost propus un atelier „ASTRU dă culoare vieţii tale” unde,  prin rotaţie, de la o masă la alta au fost rugaţi să ajute la conturarea  a ceea ce înseamnă ASTRU pentru ei astăzi şi cum îl văd în viitorul apropiat, răspunzând la câteva întrebări: „Prin ce cuvinte ai caracteriza tu ASTRU?”, „Care sunt aşteptările tale de la ASTRU”, „Ce se poate îmbunătăţi la ASTRU?”, „Ce oferim  ASTRU-lui?” şi „Ce activităţi propui pentru viitor?”.

La finalul atelierului, întrucât Biserica Catolică îl sărbătoarea pe Fericitul Ioan Paul al II-lea, tinerii au urmărit un scurt film documentar despre Papa Ioan Paul al II-lea sărbătorind alături de tinerii din întreaga lume diferite ediţii ale Zilelor Mondiale ale Tineretului.

A urmat apoi Sfânta Liturghie celebrată în capela „Sf. Iosif” care fost urmată de o intervenţie a pr. Radu Tălpălariu, asistentul spiritual al grupului de studenţi ASTRU. Părintele ne-a oferit scurtă meditaţie ca punct de pornire a discuţiilor grupurile de discuţie ce aveau loc după o scurtă pauză.

În cadrul grupurilor de discuţii, tinerii au încercat să găsească modalităţi de a valorifica timpul şi „talanţii” oferiţi lor,  în relaţii personale cu cei apropiaţi, evitând a petrece atât de mult timp în faţa calculatorului şi insistând pe cum pot să aprofundeze mai mult în viaţa lor învăţătura Bisericii, ajutând pe cei din jur.

După prânz, când tinerii au avut timp să împărtăşească gânduri şi impresii unii cu ceilalţi, responsabilii grupurilor parohiale ASTRU, dar şi tinerii care vor forma grupuri ASTRU în parohiile lor în luna decembrie a acestui an, şi-au prezentat grupul şi activităţile desfăşurate în anul asociativ 2010-2011.

În continuarea acestor prezentări a urmat o discuţie despre provocările si dificultăţile pe care aceştia le întâmpină, dar şi aşteptările lor din partea Consiliului de Conducere a asociaţiei. S-a  făcut totodată un schimb de idei în ceea ce priveşte activităţile care se pot organiza la nivel de grup parohial cu impact asupra tinerilor din comunitate.

Adunarea Generală statutară a debutat la ora 15.00. Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele puncte: prezentarea raportului de activităţi pe anul 2010-2011, propunerile pentru anul asociativ în curs, adoptarea bilanţului contabil şi diverse.

La finalul acestei adunări generale statutare, PS Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial, a adresat un cuvânt de încurajare şi suport pentru tinerii prezenţi, în munca lor de apostolat. Ziua a fost încheiată cu câteva momente de cântece şi voie bună.

Laura Sopon

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*