Așa cum v-am obișnuit în fiecare an, am marcat începutul unui nou parcurs asociativ printr-un eveniment special. În data de 10 octombrie 2021 am fost găzduiți de parohia „Andrei Mureșanu” din Cluj-Napoca, la casa parohială, pentru a celebra deschiderea noului an asociativ prin diverse activități. Tema acestui an asociativ este: „Trăiește măreția timpului prezent!”, temă care este propusă și la nivelul întregii Acțiuni Catolice din România, iar motto-ul este „Voi sunteți acum-ul lui Dumnezeu!” (ChV 178)

Programul a început cu Sfânta Liturghie unde părintele Sebastian Peșteșan, asistentul spiritual general ASTRU Cluj, ne-a îndemnat să avem vise mărețe, printr-o poveste care vorbește despre trei copaci care își doreau să fie folosiți pentru ceva extraordinar. Unul din ei dorea să devină un cufăr care să poarte înăuntrul său o comoară de mare preț, al doilea dorea să devină o corabie care să îi poarte pe regi și pe împărați în călătoriile lor, iar al treilea dorea să devină cel mai înalt copac și să fie admirat de cei care trec prin pădure. Cu toate că lucrurile au luat o turnură diferită pentru fiecare dintre copaci, toți au ajuns să primească mai mult decât visaseră. Primul a devenit ieslea în care a fost culcat Isus, deci a purtat în el cea mai de preț comoară. Al doilea a devenit barca pe care Isus se afla atunci când a liniștit furtuna; așadar, și al doilea copac l-a purtat pe Regele Regilor. Al treilea a devenit lemnul crucii pe care a fost răstignit Isus, cruce care pentru noi este un semn al iubirii mari pe care Dumnezeu o are pentru noi. Astfel, asemenea acestor copaci, suntem chemați să visăm și să fim deschiși față de planul pe care Dumnezeu îl are pentru fiecare dintre noi în acest an asociativ, dar nu numai.

În continuare, părintele Radu Tălpălariu, directorul Biroului pentru pastorația tinerilor și copiilor, ne-a transmis salutările Preasfinției Sale Claudiu. După un moment de socializare în care participanții au savurat și o mică gustare, am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine printr-o activitate în care fiecare și-a împărtășit cele mai mari și mai frumoase pasiuni. A urmat o prezentare a asociației noastre și a activităților propuse în acest an asociativ, pentru ca apoi tinerii să își pună mintea și dexteritatea la contribuție la câteva jocuri. Seara s-a terminat cu un moment de socializare și de muzică, unde Andreea Mîrț, membră a grupului de studenți, a întreținut atmosfera cu multe cântece și voie bună.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest eveniment și îl rugăm să ne însoțească pe parcursul întregului an. pentru a răspunde chemării de a trăi măreția fiecărui moment și de a sluji Bisericii.

Album imagini: Deschidere an asociativ 2021-2022

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*