ASTRU Cluj a pregătit pentru perioada Postului Mare și a Sărbătorii Învierii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

Descoperă-ți drumul!” – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului.

Ce îți propunem prin această publicație?
În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:
CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei
MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei
MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu
ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.

În prefața cărții, Pr. Sebastian Peșteșan  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

«Papa Francisc în exortația apostolică Christus Vivit ne invită pe noi, pe toți, să fim „îndrăgostiți de Cristos, tinerii sunt chemați să mărturisească evanghelia”. Sigur, misiunea nu este ușoară și comodă, dar, spune papa în CV: „Prieteni, nu așteptați până mâine pentru a colabora la transformarea lumii cu energia voastră, îndrăzneala voastră și creativitatea voastră. Viața voastră nu este un „între timp”. Voi sunteți acum-ul lui Dumnezeu, vă vrea rodnici. Pentru că „dând se primește” și modul cel mai bun de a pregăti un viitor bun este a trăi bine prezentul, cu dăruire și generozitate.
Tinerii au pus în practică acest mesaj al Sfântului Părinte, prin meditațiile scrise în acest itinerariu, le mulțumim și sperăm ca aceste meditații să ne ajute să trăim perioada Postului Mare și a sărbătorii Învierii Domnului în rugăciune, în caritate și în iubire.
Perioada Postului Mare și Învierea Domnului este o perioadă liturgică foarte intensă cu multe rugăciuni frumoase. Eu îmi doresc ca în Postul mare noi tinerii să ascultăm chemarea lui Dumnezeu, în biserici, prezenți la oficiile liturgice. Sunt rugăciuni specifice Postului Mare: Calea Crucii, Liturghia Darurilor Mai Înainte Sfințite, iar în Săptămâna Mare avem rânduiala Celor 12 Evanghelii și Prohodul Domnului totul culminând cu Slujba Învierii Domnului și Sfânta Liturghie din ziua Învierii. Vă îndemn ca în această perioadă să vă bucurați de această frumusețe liturgică a bisericii participând cu bucurie la aceste rugăciuni. Vă doresc un post binecuvântat!»

Cartea de aproximativ o sută treizeci de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri. Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*