În perioada 3-5 august 2015, în parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” Tihău, a avut loc campusul estival pentru copii “Din toată inima”, tema acestui campus vizând “Cele 10 porunci”. În total au fost 38 de participanţi dintre care 4 animatori. În prima zi de campus, luni, toţi copii erau foarte bucuroşi, abia aşteptau să audă ce vor face anul acesta în campus și despre tema ce urma să fie aprofundată. În prima zi am început programul de la ora 10.00, unde a avut loc primirea copiilor, iar după adunarea acestora ne-am prezentat în fața lui Isus pentru a-i oferi întreaga zi și a cere de la Spiritul Sfânt darurile sale. După momentul acesta l-am ascultat pe părintele protopop Gheorghe Iacobhazi care a prezentat prima porunca. După cateheză am organizat împreună jocuri de cunoaştere, după care copiii au fost împărțiți în trei grupuri pentru aprofundarea catehezei pe categorii de vârstă. În cadrul fiecărei zile a campusului au avut loc şi momente recreative, incluzând diferite jocuri de competiţie pentru a stimula spiritul de echipă. Prima parte a programului s-a încheiat la ora 12:30 după care copii s-au îndreptat spre casele lor cu mult entuziasm, nerăbdători să se întoarcă la programul de după-amiază. Cea de-a doua parte a zilei a început la ora 15.00, în biserica,cu o rugăciune urmată de bansuri, iar după am început să facem atelierul de creație unde cu ajutorul unor pietre și rămurele fiecare copil a creat propria cruce, semn care să ne aducă aminte să-l punem pe Dumnezeu mereu pe primul loc în viața personală.

DSC_0148_1 (1)

În următoarele zile ne-am întâlnit în biserică începând cu ora 9.00, am început cu cel mai important moment al zilei și anume participarea la Sfânta Liturghie, am ascultat în fiecare zi cateheza părintelui paroh Ioan Puie pe câte o poruncă (a treia, respectiv a cincea și a opta) moment după care fiecare grupă se retrăgea într-un loc separat pentru ca animatorii de la fiecare grupă să aprofunteze tema zilei cu copiii, revenind apoi împreună pentru explicarea jocurilor care erau stabilite în fiecare zi. Atelierele au fost și ele rezervate pentru a doua parte a zilei, iar ziua se încheia cu rugăciunea de mulțumire pentru acea zi. În cea de-a doua zi s-a organizat o ieşire în natură, unde s-au făcut diferite jocuri. Copii au fost entuziasmaţi în parcurgerea acestui traseu, atingându-se astfel scopul propus şi anume cel de a-i apropria pe copii de Dumnezeu luând contact direct cu creaţia sa. Ultima zi a campusului s-a încheiat cu multe jocuri cu apă unde copiii au fost încântați și entuziasmați.

DSC_0167_2

Au fost zile minunate și binecuvântate de Dumnezeu cu momente frumoase. Împreună am reuşit să atingem obiectivele propuse, acelea de formare a copiilor în spiritul credinţei, de aprofundare a cunoştinţelor legate de Cele 10 porunci, de formare morală, a conduitei acestora şi cel mai important apropierea lor faţă de Dumnezeu.

Maria Emilia Beța

DSC_0227

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*