Imaginează-ți viața fără internet! Crezi că ai putea trăi astfel?! Cum ar fi relaționarea cu cel de lângă tine strict față-către-față? Cum ar fi o zi din viața ta fără navigarea pe internet în căutare de știri, noutăți sau mesaje virtuale de la prieteni?

Lipsa internetului ar periclita viața ta de zi cu zi? Încearcă să de detașezi…ieși puțin din on-line și experimentează altceva, o alternativă! Bucură-te mai mult de interacțiunea umană directă!

Trăim într-o lume în care social media ne acaparează existența. Internetul, e-mailul, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, toate acestea au devenit parte integrantă din viața noastră. E greu să renunțăm la ele. Trebuie să știm însă că, pe lângă beneficii, acestea pot avea consecințe serioase în viața reală.

Internetul este „un dar de la Dumnezeu”, afirmă Papa Francisc, care facilitează comunicarea, însă ne atrage atenția că „dorința de conexiune digitală poate ajunge să ne izoleze de aproapele nostru, de cel care este mai aproape de noi”. Internetul este bun, folositor, ne deschide noi orizonturi, însă trebuie să avem discernământ când și cum îl folosim. Moderația este cuvântul potrivit.

ASTRU Cluj îți propune ca în acest Post al Crăciunului să accepți provocarea noastră și să încerci:

albastru-wifi

 

Acordă-i mai mult timp lui Dumnezeu, dar și familiei, prietenilor tăi și ție însuți. Bucură-te de viața off-line măcar DUMINICA!

 

Nu știi ce poți face duminica offline? Iată câteva sugestii:

– Acordă-i mai mult timp lui Dumnezeu. Participă la Liturghie! Roagă-te mai mult! Citește din Sfânta Scriptură!

– Ai timp pentru tine… fă o plimbare doar cu tine, așa cum n-ai făcut demult!

– Ia prânzul cu familia ta. Acordă-le toată atenția ta și vei afla lucruri pe care nici nu le bănuiești!

– Petrece timp cu familia ta. Propune o activitate împreună!

– Întâlnește un prieten pe care nu l-ai întâlnit demult offline! Ieșiți la un ceai sau la un film.

– Poți face fapte bune! Oferă de mâncare unui sărac pe care îl întâlnești pe stradă! Vizitează un bolnav sau copii dintr-un centru de plasament sau din spitale.

– Dăruiește flori unui om drag! Vei vedea că se va bucura!

– …. alte idei? Împărtășește-le cu noi!

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*