Duminică, 28 aprilie, tinerii au sărbătorit împreună cu PS Florentin Crihălmeanu Ziua Mondială a Tineretului, atât la Liturghia de dimineaţă de la Catedrala Greco-catolică „Schimbarea la Faţă”, cât şi după-amiaza pe ritmul dat de chitare şi prin jocuri de echipă.
În urmă cu 28 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea stabilise Duminica Floriilor ca zi în care se celebrează tinereţea, elanul Bisericii şi forţa evanghelizatoare a tinerilor ei. Această zi a fost adoptată pe plan mondial, inclusiv în Eparhia noastră. La Liturghia de la ora 10.30 de la Catedrală, la cererea PS Florentin Crihălmeanu, tinerii au intrat în procesiune primindu-L pe Domnul nostru Isus Hristos cu flori şi ramuri de mâţişori. În Omilie, episcopul a adresat şi un cuvânt special pentru tineri, cu această ocazie, subliniind rolul important pe care îl avem în Biserică, oferindu-ne îndemnurile Papei Francisc din mesajul de Miercuri de la Audienţa generală, de a ne folosi talanţii primiţi de la Dumnezeu, de a îi folosi în slujba celorlalţi şi a avea idealuri mari care vor face rodnici talanţii primiţi, visând fără frică lucruri mari. Sfânta Liturghie s-a încheiat cu un cuvânt al preşedintelui ASTRU Cluj adresat credincioşilor de faţă despre misiunea pe care o au de îndeplinit tinerii, cu curaj, în Biserică şi societate.
După-masă tinerii au fost primiţi în casa părinţilor Iezuiţi unde, alături de zdrăngănitul celor 4 chitare şi a celor două muzicuţe, bucurându-se de prezenţa PS Florentin, a Pr. Marcelin şi Pr. Jurek în mijlocul lor, au intonat vreme de două ore, în soarele ce zâmbea cu drag asupra lor, cântece religioase şi de voie bună. S-au îndreptat apoi spre capelă unde au mulţumit Domnului pentru această zi şi pentru prezenţa Sa în mijlocul lor. Au început cu un cântec, şi au continuat cu o meditaţie pe baza pasajului evanghelic a Sf. Marcu, propus de PS Florentin, despre ceea care provine din interiorul nostru (Mc 7, 14-23) și cauzele acestora, subliniind importanța conștientizării și controlului nostru asupra a ceea ce sădim în suflete și cum ne lăsăm afectați de ce se petrece în jurul nostru. După momentul de meditaţie, tinerii au fost invitaţi să răspundă la două întrebări: „Ce înseamnă Libertatea pentru fiecare?” şi „Cum acţionăm când ne întâlnim cu răul?”. Au fost oferite câteva răspunsuri, urmate de rugăciunea Tatăl Nostru rostită împreună şi un cântec de final.
Pentru a dărui şi mai mult ritm acestei frumoase zile de primăvară, cu mic cu mare, au pornit spre terenul de fotbal unde s-au împărţit în două echipe şi au petrecut încă o oră împreună, implicându-e trup şi suflet în acest joc. La finalul zilei am mai intrat o dată în capelă şi I-am mulţumit Tatălui nostru ceresc pentru că ne-a adus împreună în această zi, să o trăim cu bucurie împreună, spre mai marea mărire a Sa.