– Rememorare a drumului spre Emaus –  

Sâmbată, 12 aprilie 2008, PS Florentin Crihălmeanu împreună 50 de tinerii din ASTRU Cluj şi Grupul de rugăciune „Triumful Inimii Neprihanite a Mariei” au sărbătorit Ziua Mondială a Tineretului ( 16 martie 2008) printr-o excursie în Munţii Trascăului, mai exact la Vânătările Ponorului. Au însoţit tinerii Pr. Anton Crişan – vicar cu preoţii, Pr. Cristian Goia – consilier eparhial pe probleme de tineret, Pr. Radu Tălpălariu, Pr. Marcelin Rotariu şi Pr. Cristian Ioanette.

Excursia a avut un caracter recreativ dar mai ales spiritual, întreaga zi fiind presărată cu momende de rugăciune, cântece religioase. Tema de reflexie a zilei a reprezentat-o pasajul din Evanghelia după Luca (24, 13-35), care evocă drumul ucenicilor spre Emaus. Pornind de la cele 3 dimensiuni – memorie, identitate si misiune, aşa cum a subliniat Ps. Florentin când a explicat acest pasaj Evanghelic, tinerii au aprofundat acestă temă în 5 grupuri de discuţii.

A urmat apoi Sf. Liturghie, în cadrul căreia, la predică, tinerii au avut ocazia să prezinte ceea ce s-a discutat în grupurile de discuţii, făcând referire la exemple concrete din viaţa de zi cu zi.

Dupa participarea la Sfânta Liturghie, s-a luat „micul prânz”, pentru ca mai apoi, cu forte proaspete, să se cutreiere dealurile, stâncile, valea care era în împrejurimi, cascada Vânătarea Ponorului precum şi peştera Huda lui Papara. S-au intonat cântece de voiosie, în timp ce sufletele şi privirile s-au îmbătat de frumuseţile şi aerul curat al naturii superbe din acele locuri.

Intoarcerea spre Cluj a regăsit zâmbete pe chipurile luminate de razele apusului, zâmbete ce reflectau frumuseţile adânc gravate în memorie, precum şi cuvintele Sfintei Evanghelii, gânduri ce se cereau a fi meditate în continuare şi împărtăşite tuturor celor din jur.

Iţi multumim Doamne ca ne-ai dăruit această zi!  

4 comentarii, RSS

  • Mirela Varga – Grupul de Rugăciune „Triumful Inimii Neprihănite a Mariei”

    Un petec de linişte în tumultoasa viaţa de zi cu zi, o prezenţă a divinităţii şi a iubirii pe care Tu ne-o porţi. Privesc acest spectacol de apă, acest perete abrupt, aceste stânci şi nu mă mai satur să Te binecuvântez Doamne. Ne-ai îmbrăţişat prin adierea vântului, ne-ai spus că ne iubeşti şi ne-ai rugat să ne lăsăm purtaţi pe braţe de tine. Ai vărsat lacrimi de fericire pentru această zi de 12 aprilie dedicată Tie, şi ne-ai binecuvantat prin acei picuri ai iubirii tale. Pentru toate şi pentru tot, îţi mulţumesc Doamne.

  • Raluca Fernea - ASTRU Cluj

    Mulţumesc lui Dumnezeu pentru această zi minunată în care m-am îmbogăţit foarte mult spiritual. Prezenţa PS. Florentin în mijlocul nostru a făcut această cu cu adevătat deosebită. Mi-au rămas în minte cele de 3 chei – memorie, identitate şi misiune, pe care voi încerca zi de zi să mi le amintesc şi să le trăiesc.

  • Gabriel Iusco - ASTRU Cluj

    Pentru mine a fost o experienţă nouă, inedită şi foarte frumoasă. Am reuşit să înţeleg că drumul apostolilor către Emaus poate fi comparat de multe ori cu drumul care fiecare dintre noi îl parcurge. Uneori, neînţelegând că orice am face Dumnezeu este tot timpul lângă noi călăuzindu-ne paşii, uităm să ne bucurăm de viaţa pe care El ne-a dăruit-o.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*