– Rememorare a drumului spre Emaus –  

Sâmbată, 12 aprilie 2008, PS Florentin Crihălmeanu împreună 50 de tinerii din ASTRU Cluj şi Grupul de rugăciune „Triumful Inimii Neprihanite a Mariei” au sărbătorit Ziua Mondială a Tineretului ( 16 martie 2008) printr-o excursie în Munţii Trascăului, mai exact la Vânătările Ponorului. Au însoţit tinerii Pr. Anton Crişan – vicar cu preoţii, Pr. Cristian Goia – consilier eparhial pe probleme de tineret, Pr. Radu Tălpălariu, Pr. Marcelin Rotariu şi Pr. Cristian Ioanette.

Excursia a avut un caracter recreativ dar mai ales spiritual, întreaga zi fiind presărată cu momende de rugăciune, cântece religioase. Tema de reflexie a zilei a reprezentat-o pasajul din Evanghelia după Luca (24, 13-35), care evocă drumul ucenicilor spre Emaus. Pornind de la cele 3 dimensiuni – memorie, identitate si misiune, aşa cum a subliniat Ps. Florentin când a explicat acest pasaj Evanghelic, tinerii au aprofundat acestă temă în 5 grupuri de discuţii.

A urmat apoi Sf. Liturghie, în cadrul căreia, la predică, tinerii au avut ocazia să prezinte ceea ce s-a discutat în grupurile de discuţii, făcând referire la exemple concrete din viaţa de zi cu zi.

Dupa participarea la Sfânta Liturghie, s-a luat „micul prânz”, pentru ca mai apoi, cu forte proaspete, să se cutreiere dealurile, stâncile, valea care era în împrejurimi, cascada Vânătarea Ponorului precum şi peştera Huda lui Papara. S-au intonat cântece de voiosie, în timp ce sufletele şi privirile s-au îmbătat de frumuseţile şi aerul curat al naturii superbe din acele locuri.

Intoarcerea spre Cluj a regăsit zâmbete pe chipurile luminate de razele apusului, zâmbete ce reflectau frumuseţile adânc gravate în memorie, precum şi cuvintele Sfintei Evanghelii, gânduri ce se cereau a fi meditate în continuare şi împărtăşite tuturor celor din jur.

Iţi multumim Doamne ca ne-ai dăruit această zi!  

4 Comments, RSS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.