În perioada 21-23 noiembrie 2008 Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Oradea a organizat două zile de reculegere spirituală pentru tinerii membrii ai asociaţiei, cu ocazia începerii Postului Crăciunului. Locaţia aleasă a fost satul Băiţa din judeţul Bihor, răspunzând astfel invitaţiei părintelui paroh Sorin Roşca, care a dorit ca să se stabilească un contact între tinerii din ASTRU şi tinerii din Băiţa. Dorind să împărtăşească această experienţă cu cât mai mulţi tinerii, ASTRU-Oradea a invitat la aceste exerciţii spirituale şi tineri din asociaţiile ASTRU din celelalte centre. Au participat astfel peste 20 de tineri din Arhieparhia de Făgăraş şi Alba Iulia (ASTRU Blaj), Eparhia de Cluj Gherla (ASTRU Cluj) şi Eparhia de Lugoj (ASTRU epahial Lugoj).

Tineri au sosit în parohia Băiţa, vineri, 21 noiembrie şi au fost găzduiţi în familii. Ziua de sâmbătă a fost pusă sub semnul spiritualităţii, începând cu o Sfântă Liturghie, urmată apoi de meditaţiile pregătite de Pr. Iuliu Muntean, asistentul spiritual al ASTRU-Oradea. Tema propusă pentru aceste exerciţii spirituale a fost Botezul lui Isus – redescoperirea botezului ca forţă de a fi zilnic mărturisitori ai lui Cristos, aceasta reprezentând primul modul din Itinerariul formativ pentru tineri propus de Acţiunea Catolică din România. Tinerii au încercat interiorizarea meditaţiilor prezentate de Pr. Iuliu, menţinând câteva ore de silentium pentru reculegere. De asemenea tinerii s-au împărţit în trei grupuri de discuţii şi au abordat anumite aspecte care presupun trăirea Botezului într-un mod responsabil, zi de zi. A urmat ca după prânz tinerii să pornească într-o scurtă drumeţie pe munte, pentru a admira frumuseţea peisajului şi a se bucura de prima ninsoare. Înspre seară toţi tinerii au participat la o oră de Adoraţie Euharistică, chemaţi fiind să-L contemple cu iubire pe Isus Euharistic.

Ziua de duminică a început cu Sfânta Liturghie celebrată împreună cu toată comunitatea din Băiţa. Apoi tinerii şi-au exprimat opiniile referitoare la aceste zile petrecute împreună şi s-au tras concluziile. Această activitate a fost binevenită atât pentru pregătirea spirituală pentru Sfintele Sărbători ale Crăciunului, pentru trăirea în comuniune cu alţi tineri a unor momente unice dar şi pentru a întări relaţiile dintre asociaţiile ASTRU din fiecare eparhie.

( din Comunicatul de presa publicat pe www.bru.ro)
Fotografii de la acest eveniment se găsesc în secţiunea Albume 2008

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*