CE SUNT CAMPUSURILE ESTIVALE?
Campusurile estivale, poate cele mai așteptate momente de către copii, sunt inițiative care fac ca timpul estival să fie plin de stimuli care să contribuie la dezvoltarea lor, sub toate aspectele. Este o ocazie pentru copiii din parohiile eparhiei de a petrece câteva zile de vară într-un mod educativ și totodată recreativ, în spirit creștin. ASTRU Cluj a acumulat o experiență de peste 10 ani în organizarea, împreună cu parohiile gazdă, a campusurilor estivale, organizând în medie 10 campusuri / sezon estival.
Tema propusă de ASTRU Cluj pentru campusurile estivale din 2021 este „ISUS NE VORBEȘTE”, subiectul momentelor catehetice din cadrul campusurilor fiind parabolele lui Isus.
Activitățile propuse în cadrul campusurilor au la bază educația prin experiență. Programul campusului propune asimilarea, prin joc, a unor deprinderi necesare în viața de zi cu zi. Onestitatea și deschiderea, respectul și asumarea unor responsabilități, compasiunea, implicarea în dezvoltarea comunității și capacitatea de a lucra în echipă sunt doar câteva din aspectele pe care participanții le învață în cadrul campusurilor. De asemenea, aceștia vor avea oportunitatea de a învăța noi metode de comunicare, își vor dezvolta capacitatea de a formula și a primi critici constructive, vor descoperi valori ca încrederea, integritatea, respectul față de celălalt și față de mediul înconjurător.
CARE SUNT COSTURILE DE ORGANIZARE ALE CAMPUSURILOR?
Cheltuielile totale privind organizarea a 10 campusuri sunt de aproximativ 8000 lei și cuprind (fără a se limita la) următoarele:
- curs de formare pentru animatori și coordonatori de campus – 3500 lei (pentru 20 de participanți)
- editarea și tipărirea broșurii animatorului – 400 lei (50 exemplare)
- tipărituri – 300 lei
- achiziționare materiale necesare – 1400 lei
- cheltuieli de transport – 1500 lei
- cheltuieli masă animatori – 800 lei
CUM NE PUTEȚI AJUTA?
- DONAȚII
Puteți oferi o donație pentru organizarea campusurilor estivale 2021, având în acest sens mai multe opțiuni:
- Numerar la Birourile ASTRU Cluj (Piața Cipariu în cadrul Catedralei greco-catolice în construcție)
- Donație achitată online cu cardul folosind platforma de pe site-ul nostru: http://cluj.astru.ro/donatie-online/ În acest caz vă rugăm să bifați opțiunea donație campusuri 2021.
- Prin transfer bancar în contul ASTRU Cluj RO44BTRL01301205B80696XX, deschis la Banca Transilvania, menționând „donație campusuri 2021”
- MAGAZIN ONLINE
Puteți achiziționa unul sau mai multe produse din magazinul nostru online, iar toate sumele obținute în perioada mai-august 2021 vor fi redirecționate spre organizarea campusurilor.Puteți accesa magazinul aici: https://cluj.astru.ro/magazin/
- LUDOTECA ASTRU CLUJ
Probabil știți deja că în cadrul Birourilor ASTRU Cluj funcționează o ludotecă ce cuprinde aproximativ 20 de jocuri de societate. Oricare dintre aceste jocuri poate fi împrumutat în schimbul unei donații minime recomandate de 5 lei / joc / zi. Lista jocurilor disponibile o găsiți aici: https://cluj.astru.ro/mini-ludoteca-astru-cluj/
- REDIRECȚIONAREA A PÂNĂ LA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT (pt societăți comerciale)
În anul 2004 în Codul Fiscal a fost introdusă o facilitate de impozitare, dar foarte puține societăți comerciale fac uz de această înlesnire. Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 orice societate comercială poate să scadă din impozitul pe profit datorat statului sumele aferente sponsorizărilor. Legislația impune două condiții în acest sens: suma nu trebuie să depășească 0,5% din cifra de afaceri a societății și trebuie să se încadreze în limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului. În aceste limite se pot efectua sponsorizări către una sau mai multe organizații non-profit.
Procedura în sine este una extrem de facilă, presupunând eforturi minime din partea societății comerciale. Astfel va fi întocmit un contract de sponsorizare. Contractul astfel finalizat va fi apoi trimis Asociației, care îl va semna și ștampila, cu obligația de a returna societății exemplarul primit. Contractul astfel încheiat constituie dovada actului de mecenat, iar în baza acestuia se va realiza redirecționarea sumei stabilite de societate.
Suma ce urmează a fi donată este considerată cheltuială nedeductibilă și se constituie ca un credit fiscal. Nu afectează baza de impozitare. Iar în momentul plății impozitului pe profit, către ANAF, se va achita doar restul din impozit.
ASTRU Cluj este înregistrată în Registrul entităților / unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale prin decizia nr. 237428/17.04.2019.
Un model de contract de sponsorizare poate fi descărcat accesând linkul: https://cluj.astru.ro/wp-content/uploads/contract-de-sponsorizare-ASTRU-Cluj.doc