Concurs “Literatura ca orice artă, descoperă viaţa” – Ion Agârbiceanu

Marţi, 26 mai 2009, începând cu ora 16.00, va avea loc la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” din Cluj-Napoca festivitatea de premiere a concursului “Literatura ca orice artă, descoperă viaţa” – Ion Agârbiceanu.

În cadrul festivităţii de premiere se vor decerna: premiul I: Aparat Foto  Nikon Coolpix L19, premiul II:  mp3 player Canyon CN-MP4DH – 2 buc, premiul III: Atlasul Literaturii Române – 3 buc şi menţiuni: cărţi. Toţi participanţii vor primi diplome de participare la concurs. Lucrările căştigătoare vor fi publicate pe site-ul web al concursului.

Program:

16.00 Cuvânt de deschidere
– din partea echipei ASTRU Liceeni iniţiatorii Concursului – Simona Birta
– din partea ASTRU Cluj – Crina Horvat
– din partea echipei  YouthBank – Andreia Moraru si Diana Galos
Intermezzo muzical  – muzică argentiniană – Ionuţ Cristian Bugnar (viaoră) şi Beke Istvan (chitară)
Decernarea premiilor
Cuvânt de incheiere
Muzică argentiniană – Ionuţ Cristian Bugnar şi Beke Istvan
Vizualizarea expoziţiei – Ion Agârbiceanu
Vizită în bibliotecă        

Grupul de liceeni din cadrul Asociaţiei Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj a organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcoalar Judeţean Cluj şi Biblioteca Judeţeană Cluj concursul de eseuri “Literatura ca orice artă, descoperă viaţa” – Ion Agârbiceanu, proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Cluj din Fondul YouthBank, cu parteneriatul Editurii Galaxia Gutenberg şi a Punct Media.

Concursul a fost lansat pe site-ul www.concurs.astru.ro şi a fost deschis elevilor din clasele IX-XII, din jud. Cluj, indiferent de filieră, profil, specializare şi formă de învăţământ.  El şi-a propus să stimuleze cunoaşterea şi interesul tinerilor faţă de viaţa şi activitatea scriitorului Ion Agârbiceanu. Concursul a constat în realizarea unei compoziţii libere (eseu) pornind de la titlul concursului “Literatura ca orice artă, descoperă viaţa – Ion Agârbiceanu” punându-se accent pe opera lui Ion Agârbiceanu. Lucrările s-au trimis  în format electonic până în data de 20 mai 2009. Jurizarea lucrărilor a avaut loc în data de 21-24 mai 2009, iar anunţarea câştigătorilor în cursul zilei de 25 mai 2009.

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*