Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj în colaborare cu Asociaţia Generală a Românilor Uniţi – AGRU Cluj a organizat  o zi de formare pentru educatorii grupurilor parohiale, sâmbătă, 4 iunie 2011.

„Fiecare să dea cum socoteşte inima sa, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună” a fost motto-ul care a inspirat participanţii pe întreg parcursul sesiunilor de formare susţinute de Crina Horvat şi Codruţa Fernea, formatori acreditaţi CNFPA*  în cadrul ASTRU Cluj.

Programul zile de formare a fost deschis prin salutul preşedintei ASTRU Cluj – Raluca Fernea, care a mulţumit celor prezenţi pentru participare şi dorinţa de a se perfecţiona  în activitatea pe care o desfăşoară în parohiile şi asociaţiile din care fac parte: Parohia „Sf. Anton” – Dej, Parohia „Sf. Iosif” – Gherla, Parohia din  Valea Chintăului, Parohia Andrei Mureşanu Cluj şi ASTRU Cluj

A urmat prima sesiune de formare în cadrul căreia, s-au prezentat participanţilor asociaţiile ASTRU şi AGRU, asociaţii formă de acţiune catolică pentru ritul bizantin destinate copiilor, tinerilor şi adulţilor în parohiile Bisericii noastre.  S-a subliniat importanţa apostolatului laici organizat în cadrul Acţiunii Catolice şi cum se poate realiza la nivelul parohiilor.

În cadrul celei de-a doua sesiuni de formare s-a prezentat modalitatea de organizare a grupului parohial de copii, tinerii şi adulţi, precum şi caracteristicile care definesc fiecare grup în parte. A urmat apoi explicarea figurilor educative în cadrul acţiunii catolice conform proiectului formativ al Acţiunii Catolice din România: „Voi sunteţi prietenii mei”, insistându-se pe figura animatorului şi educatorului în parohie.

Înainte de pauza de prânz, Alin Tat, preşedintele Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi – AGRU naţional a salutat participanţii la această zi de formare subliniind importanţa continuităţii formării în parohii şi a expus motivaţiile pentru care ASTRU Cluj şi AGRU Cluj au demarat împreună un  program de informare şi formare a responsabililor laici (tineri şi adulţi) din parohiile Eparhiei de Cluj-Gherla.

A urmat o sesiune practică „Educăm împreună!” în cadrul căreia participanţii aflat mai multe despre etapele organizări unei activităţi estivale pentru copii şi tineri în parohii şi care sunt „ingredientele” care nu trebuie să lipsească.

Programul s-a încheiat cu înmânarea certificatelor de participare şi cu o scurtă evaluare a zilei.

Codruţa Fernea

 

*Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj are o echipă de cinci formatori acreditaţi de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), care sunt disponibili pentru  a realiza diferite sesiuni de formare.

 

[altpwa user=2011.clujastru album=ZiDeFormarePentruEducatoriiGrupurilorParohiale]

 

 

 

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*