În perioada 10 noiembrie – 12 noiembrie 2023, devotamentul tinerilor responsabili ai grupurilor ASTRU Cluj a strălucit într-un curs de formare dedicat întăririi abilităților lor în calitate de ghizi ai grupurilor parohiale și specializate. 

Sub îndrumarea blândă a temei „În noutatea Spiritului, entuziasmul mărturiei”, tinerii s-au adâncit în cultivarea unui spirit dinamic, purtând cu ei deviza: ”Dumnezeu nu ne-a dat un spirit de frică, ci Spiritul tăriei, al iubirii și al chibzuintei.” (2 Timotei 1,7)

Un punct important în cadrul cursului a constituit Adunarea Generală, în cadrul căreia au fost aleși prin vot doi noi membri în calitate de consilieri ai asociației, Simona Pașcu și Anamaria Chira, ocupând funcțiile de secretar, respectiv director economic. De asemenea, au fost aprobate cu entuziasm înființarea a trei noi grupuri parohiale: „Sfantul Anton de Padova” Dej, „Sfântul Nicolae” Florești și reînființarea grupului de tineri în parohia „Sfântul Gheorghe” Sângeorz-Băi. 

În contextul cursului, participanții avut oportunitatea de a se familiariza cu metodologia organizării și gestionării activităților destinate tinerilor și copiilor din parohii, cunoscând astfel aspecte practice și teoretice relevante. Această instruire a fost consolidată printr-o sesiune practică, în cadrul căreia tinerii responsabili au avut prilejul să pună în aplicare  în mod concret cunoștințele dobândite.  În strălucirea acestui eveniment, participanții au avut șansa de a dezvolta abilitățile lor de organizare și coordonare, planificând activități diverse, de la evenimente cultural-recreative până la fapte caritabile și momente spirituale. 

Participarea la concertul special dedicat aniversării celor 170 de ani de la întemeierea Eparhiei de Cluj-Gherla, intitulat „Armonii Sacre”, a constituit un moment de relaxare și încântare pentru membrii participanți. Evenimentul, marcat de o atmosferă spirituală, a reprezentat o oportunitate de a experimenta bucuria adusă de muzica religioasă. Această inițiativă culturală a contribuit la îmbogățirea experienței spirituale a participanților, consolidând în același timp legăturile lor cu tradițiile și valorile asociate Eparhiei. Prin intermediul armoniilor sacre s-a reafirmat importanța dimensiunii spirituale în cadrul comunității, oferind un moment de reflecție și conectare.

În paralel, au fost organizate activități specifice de cunoaștere a asociației, facilitând astfel familiarizarea participanților cu structura și scopurile sale. Aceste inițiative au contribuit la promovarea unei mai bune înțelegeri a ASTRU Cluj. 

Tinerii asociației devin arhitecții viitorului, susținând comunitatea, așadar iată câteva păreri:

  • „În cadrul cursului din perioada 10-12 noiembrie am avut bucuria de a ne reîntâlni și de a ne împărtăși activitățile organizate în cadrul fiecărei parohii și a fiecărui grup. Totodată, am mai avut bucuria de a completa actualul consiliu, lucru care cu siguranță va duce asociația pe drumul cel bun. A fost un weekend plin de haruri care pe lângă învățăturile morale ne-a acordat și învățături spirituale.”
  • „Legat de cursul pentru responsabili și educatori pot spune că am rămas plăcut surprins. Încă de la prima mea interacțiune cu ASTRU, am simțit că doresc să mă implic mult mai mult și astfel am decis să candidez pentru rolul de responsabil al grupului de studenți. Cursul în sine, a fost unul super util din toate perspectivele, atât cea teoretică cât și cea practică. Astfel, încurajez toți tinerii să devină responsabili și să participe la astfel de cursuri.” 
  • „Cursul a fost minunat, plin de activități interesante,  întreg consiliul și nu numai au fost foarte devotați și abia aștept următorul curs.”
  • „Cred ca o fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit vreodată. M-am simțit genial și m-am bucurat enorm să cunosc persoane cu care să am interese comune mai ales în zona aceasta de voluntariat. Abia aștept să mai am ocazia să vin la un curs sau la un alt eveniment ASTRU ca să pot avea parte de cele mai frumoase experiențe și să îmi pot face cele mai frumoase amintiri alături de oameni minunați!”

Aceste opinii nu doar evidențiază cum cursul a influențat în mod pozitiv pe cei implicați, ci și determinarea lor de a rămâne activi în creșterea comunității. Prin devotamentul lor, acești tineri devin o sursă de inspirație pentru următoarele generații și contribuie la stabilirea unei baze solide pentru o comunitate mai implicată și conectată la valorile spirituale.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*