ÎNTÂLNIREA COPIILOR DIN EPARHIA DE CLUJ-GHERLA

ediţia a IV-a

Bistriţa, 29 mai 2010

Peste 600 de copii cu vârste cuprinse între 6–12 ani din parohiile Eparhiei de Cluj-Gherla sunt aşteptaţi sâmbătă, 29 mai 2010, la cea de-a IV-a ediţie a  Întâlnirii Eparhiale a Copiilor care se va desfăşura în municipiul Bistriţa.

Acţiunea este organizată de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, de Cluj-Gherla, Protopopiatul Bistriţa şi Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj. Tema întâlnirii este Haideţi copii la Maria!, iar motto-ul: “Lăsaţi copiii să vină la mine…”(Lc 18,16).

Cei mici sunt invitaţi să aprofundeze trăirea creştină şi cunoaşterea lui Hristos prin diferite activităţi propuse: rugăciune, cântece, jocuri. Totodată ei vor avea ocazia să se împrietenească cu alţi copii implicaţi în viaţa Bisericii şi să petreacă o zi în prezenţa Episcopului Eparhial, fiind astfel încurajaţi să ia parte activ la viaţa Bisericii.

Întâlnirea are loc în jurul unei Icoane a Copiilor Eparhiei de Cluj-Gherla – care prezintă momentul evanghelic în care Isus spune ”Lăsaţi copiii să vină la Mine” – fiind reprezentat, în centru, Mântuitorul, căruia îi sunt aduşi copii pe care îi binecuvântează. Imaginea a fost aleasă de la prima ediţie a Întâlnirii Copiilor desfăşurată la Cluj-Napoca în anul 2007, ca un simbol care să atragă copiii mereu către Isus. Atunci ea a fost predată copiilor din Protopopiatul Beclean, cei ce au găzduit Întâlnirea Copiilor din anul 2008, copiilor din Protopopiatul Rodna ce a găzduit Întâlnirea Copiilor din anul 2009, şi acum aparţine copiilor din Protopopiatul Bistriţa, gazdele din acest an, care la rândul lor o vor preda celor din protopopiatul în care va avea loc în anul 2011 la sfârşitul întâlnirii.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 29 iunie 2010, după ora 9.00, este programată primirea grupurilor de copii împreună cu preoţii lor la centrul de primire al participanţilor de la Șc. Generală nr.1 unde se va desfășura Întâlnirea. Va urma apoi un program de animaţie şi pregătire pentru celebrarea liturgică.

Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla va fi primit de către pr. protopop Ioan Frişan, pr. Narcis Nicolae Pop, responsabil cu pastoraţia tinerilor în Protopopiat şi de către comunitatea locală, din Parohiile “Buna vestire” şi “Întrarea în templu a Maici Domnului” . Vor fi prezenţi şi alţi preoţi din parohiile protopopiatului Bistriţa şi din întreaga Eparhie de Cluj-Gherla.

Programul va avea în centru Sfânta Liturghie Arhierească, în cadrul căreia PS Florentin le va adresa un cuvânt de învăţătură micilor participanţi. După amiază va avea loc Festivalul copiilor – un program cultural-recreativ, constând în animaţie, bansuri, concursuri, jocuri şi tombolă. Un rol important va avea echipa de clowni (tineri din ASTRU), care vor însufleţi copiii.

Încheierea Întâlnirii Copiilor va fi la ora 15.45, prin momentul în care Icoana Copiilor va fi în mod solemn predată copiilor din Protopopiatul care va găzdui Întâlnirea copiilor în anul 2010.

Întâlnirea copiilor Eparhiei de Cluj-Gherla este o ocazie deosebită de a reuni, sub cupola Bisericii, ceea ce are mai frumos şi mai preţios, aceşti tineri copilaşi care reflectă Chipul lui Isus, ei oferind celor maturi încredere într-un viitor luminos. Copiii,  prin inocenţa şi bucuria lor, menţin  vie speranţa întregii Biserici şi a societăţii în care trăim. Ei au fost şi sunt mereu în atenţia Părinţilor Bisericii, sunt consideraţi ca o adevărată comoară.

Viorica Sabo, redactor DIRMM

Codruţa Fernea, Preşedinte ASTRU

––––––––––––––

Informaţii suplimentare:

Codruţa Fernea – tel. 0744164669,

Pr. Cristian Goia – tel. 0729884887

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*