Al treilea training din proiectul “Tineri pentru comunitate” derulat de către Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj în parteneriat cu Liceul Teologic Român Unit „Inocenţiu Micu” Cluj-Napoca cu susţinerea Primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca a avut loc în weekend-ul 12-14 noiembrie 2010 la Moisei, jud. Maramureş.

Concepută ca o ieşire tematică, activitatea a reunit 40 de participanţi elevi ai Liceului Teologic Român Unit „Inocenţiu Micu” Cluj-Napoca, ai Colegiului Naţional „George Coşbuc” Cluj-Napoca şi profesori însoţitori cu scopul de a elabora împreună cu participanții metode și căi prin care aceștia se pot implica în comunitate și vor încerca să identifice cu exactitate ce pot face.

Pe lângă training-ul propriu-zis, participanţii au avut ocazia de a vizita Maramureşul istoric: casa natală a poetului George Coşbuc, munţii Rodnei, valea Izei, Cimitirul Vesel de la Săpânţa, Memorialul Durerii de la Sighet şi Mănăstirea Bârsana.

În cadrul cursului, pornind de la o recapitulare a primelor două training-uri în care s-a vorbit despre bazele comunicării din perspectiva științifică, dar și practică şi despre voluntariatul în comunitate, atât din punct de vedere legal, cât și explicativ, elevii au identificat în pentru clasa, liceul, oraşul, ţara şi lumea întreagă o serie de probleme şi o serie de soluţii de a le rezolva prin implicarea lor.

La finalul training-ului elevii au promis că se vor şi implica şi vor face voluntariat pentru a rezolva din problemele identificate de ei şi au primit certificate de participare.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*