DSCI5680Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2015 a fost prima mea experiență la care am participat și am fost foarte fericită.
Deschiderea oficială a Întâlnirii noastre a fost una memorabilă deoarece fiecare episcop, preot și autoritățile Clujului au avut cuvinte de laudă despre organizatorii care au adus mii de tineri în Capitala lor.
Festivalul de miercuri a fost foarte frumos, muzica nu a fost indecentă, chiar mai mult, au fost unele melodii cu mesaj profund.

Rugăciunea de dimineață, chiar dacă mulți tineri au fost somnoroși cu mare drag au răspuns chemării la rugăciune. Uitându-mă în stânga, în dreapta fiecare tânăr trăia momentul de mulțumire pentru o nouă zi.

Cateheza, un moment în care părintele Daniel Ange a semnalat mai multe trăsături care se întamplă în viața reală. Am învățat multe, dar cel mai mult am remarcat faptul că Isus nu spune în Euharistie „Îți dau trupul meu, dar nu te iubesc.” Euharistia ne ajută în unitatea noastră, unitatea credinței. “Cel mai bun model după Isus este fericirea că suntem fiii lui Isus” pr.Daniel Ange.

cristiana1

Programele alternative au fost unele constructive. Am participat la conferinta “9 secrete despre prietenie, dragoste&sex și cum sa le aplici in viața ta începând de azi”. Această conferință a început să îmi schimbe viața, am avut de învățat multe pe care încerc să le aplic.

INTC Expo este un loc în care am putut să întâlnesc toate ordinele călugărești catolice, să le cunosc istoria, prin această expoziție ne-am făcut și noi catolicii auziți, văzuți și într-un fel “promovați”.

Discuțiile pe grupuri pentru mine au fost cunoscute nu de faptul că am fost animator, ci din faptul că noi am făcut în parohie și în eparhie schimb de experiențe și împartasire de idei. Aceste grupuri au clarificat în mare parte întrebările despre cateheză și am mai abordat tot felul de întrebari despre viața în care trăim.

Acest INTC a fost pentru mine într-adevăr o capitală a căutătorilor de fericire. În grupul de discuții cu numărul 35 pe care l-am animat, s-a mai alăturat și părintele Olivio, care ne-a făcut și mai fericiți. Pe zâmbetul tuturor s-a găsit fericirea adevarată: Isus Cristos care ne-a dat niște clipe de neuitat trăite împreună.

Cristiana Dan,
membru ASTRU Cluj,
grup parohial „Sf.Iosif” Gherla

DSCI5644

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*