ASTRU Cluj – aşa cum a făcut şi în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului Crăciunului şi a Sărbătorii Naşterii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului.

1414761714621„În Tine este fericirea!” – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului. Textul Evangheliei zilei ne va fi hrană spirituală pentru acest timp binecuvântat, iar meditaţia ne va ajuta să înţelegem mai bine mesajul Sfintei Scripturi. Rugăciunea, ghidați de diverse versete biblice, ne va înălţa sufletul către Dumnezeu arătându-ne care este adevărata fericire, iar prin propunerea zilnică vom aplica în viaţa noastră cuvântul Evangheliei în relaţia cu semenii noştri.

În prefaţa cărţii, Pr. Radu Tălpălariu  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

 

„Anul 2015 va fi un an intens din punct de vedere al vieții de zi cu zi, deoarece oraşul nostru – Cluj-Napoca – va fi Capitală Europeană a Tineretului şi va găzdui Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic în perioada 22-26 iulie. Pe lângă resursele umane dar şi materiale pe care va trebui să le investim, nu trebuie să uităm scopul primordial al tânărului catolic, și anume a face tot ceea ce ne stă în putință pentru a fii cât mai plăcut lui Dumnezeu, a încerca să facem voia Lui și de a fii ucenici ai lui Isus.
Într-o societate care caută cu disperare fericirea la toate nivelele, Sfântul Părinte ne cheamă să ne găsim adevărata fericire. Lumea de azi ne oferă multe oportunități și multe metode de divertisment, dar nu reușește să satisfacă o sete interioară a omului, veche de când lumea, aceea sete de Dumnezeu. Mai mult, pare că tot ceea ce ne oferă societatea nu face altceva, decât să adâncească această sete de Dumnezeu, deoarece ne oferă orice pentru a ne îndepărta de El. Din această cauză, noi ca și tineri catolici, dorim să oferim o mică picătură pentru a propune o fericire diversă, o fericire care ne dă liniște interioară, care durează și care ne motivează să îl urmăm pe Hristos, chiar dacă drumul este presărat cu încercări, suferințe și uneori chiar de „martiraj”. De multe ori, în societate suntem puși deoparte când ne mărturisim credința, sau atunci când acțiunile noastre sunt în conformitate cu valorile pe care le trăim suntem luați în derâdere. Probabil acesta este „martirajul” nostru în mărturisirea noastră de credință. Este important e să fim conștienţi că nu suntem singuri, Domnul este mereu cu noi, ne ajută și ne susține, dar pe lângă latura divină, sunt și alți tineri ca și tine, care împărtășesc aceleași valori, aceleași experiențe și care își caută adevărata fericire.
Această broșură își dorește să fie această picătură care să te ajute să îţi potoleşti setea mea de Dumnezeu în contextul pe care l-am pomenit, dar mai ales pentru această mare sărbătoare a Nașterii pruncului Isus.”

Cartea de aproximativ o sută de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulţi tineri. De asemenea o parte din texte vor fi publicate pe situl asociaţiei www. cluj.astru.ro şi pe pagina de Facebook.

Cei care doresc această publicaţie se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*