Dacă anul trecut te provocam să cauți răspunsul la întrebarea Tu pentru ce trăiești?, în acest nou an asociativ îți propunem să te gândești la FERICIREA AUTENTICĂ.

Cât de greu este oare să definim fericirea?

Dacă stăm să privim în jurul nostru, fiecare om va avea propria definiție a fericirii: unii vor spune că fericirea este drumul, iar alții vor spune că fericirea este ținta unde vor să ajungă; unii vor spune că este un sentiment, alții vor spune că este o realizare; unii vor spune că găsesc fericirea în lucrurile mici, alții vor spune că o găsesc în lucrurile materiale; unii vor spune că fericirea se cumpără, alții vor spune că fericirea nu costă nimic. Dar…. pentru tine ce este fericirea?

Te-ai gândit vreodată cum să definești fericirea?

Te-ai gândit vreodată cine sunt persoanele, care sunt lucrurile sau care sunt locurile care te fac să spui “Sunt fericit!”?

Te-ai gândit vreodată că poate nu e nevoie să parcurgi mii de kilometri să găsești fericirea, ci poate e chiar lângă tine sau, de ce nu: în tine?

Phill Bosmans scria într-una din cărțile sale ”Fericirea este o umbră, te urmărește când nu te gândești la ea! Fericirea este ca un ecou în adâncul inimii tale, îți răspunde când te dăruiești pe tine însuți.” și atunci am putea exclama În Tine este fericirea! Fiecare dintre noi poate găsi fericirea în sine, în propria persoană, în lucrurile pe care le face, în faptele care le realizează, în gândurile pe care le are, în visele pe care vrea să le împlinească, deoarece fericirea stă ascunsă în adâncul fiecărei inimii și așteaptă să iasă la iveală atunci când o portiță se deschide.

Dar oare fericirea e doar atât? Se rezumă doar la persoana noastră? Oare nu se poate împărți? Oare ea devine mai mică atunci când o oferim și altora? Fiecare dintre noi are “ochi pentru a-i descoperi pe ceilalți; urechi – pentru a-i auzi; picioare – pentru a merge la ei; mâini – pentru a le întinde către ei și o inimă pentru a-i iubi.”(Phill Bosmans) Nu este greu să găsim fericirea în persoanele din jurul nostru, dar depinde de fiecare dintre noi cât de mult e dispus să ofere celorlalți.

Maica Tereza afirma“Tu poți face lucruri pe care eu nu le pot face. Eu pot face lucruri pe care tu nu le poți face. Împreună putem face lucruri minunate.” și atunci am putea exclama din nou În Tine este fericirea! Da, în tine, în cel de lângă mine este fericirea! și împreună putem da un alt sens vieții pe care o trăim, deoarece “Fericirea omului înseamnă să iubească și să fie iubit.”

Oare fericirea autentică depinde doar de mine și de tine, oare din relația eu-ceilalți nu lipsește nimic? Nu lipsește oare legătura,  elementul cel mai important, esența, oare nu lipsești Tu, Doamne? Și atunci pentru a treia oară putem exclama din nou În Tine, Doamne, este fericirea! Deoarece Tu mă cunoști, Tu știi cel mai bine cine sunt eu și ce îmi doresc, Tu știi să mă apropii de persoanele care au nevoie de mine, Tu mă ajuți să nu fiu indiferent, Tu mă însotești pe drumul meu, Tu mă faci să sper atunci când nu văd calea, Tu mă ajuți să descopăr fericirea din mine și din ceilalți. Tu, Doamne ești fericirea mea!

Având cele trei elemente eu – ceilalți – Dumnezeu se poate spune că pentru un creștin aceasta este relația care conduce la fericirea autentică. De aceea te invităm pe Tine, tânăr-astrist, ca în acest an să ajungi să experimentezi și să trăiești în fiecare zi această relație în viața ta.

Raluca Fernea

preşedinte

afis 2014-2015

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*