Dragi tineri, dragi prieteni, dragi astriști,

Lăudat să fie Isus!

În aceste zile mă gândeam la tema aleasă pentru acest an asociativ: Încotro alergi? Este o întrebare care îmi este adresată mie, îți este adresată ție și fiecăruia dintre noi. Cred că este o întrebare al cărui răspuns îl găsim dacă ne oprim puțin și ne gândim la lucrurile pe care le facem în fiecare zi, cu ce scop și spre ce ne orientăm acțiunile, cât timp îi oferim lui Dumnezeu şi slujirii aproapelui.

ASTRU Cluj, asociaţia din care faci parte parte, are nevoie de tine în echipa consiliului ASTRU. Te-ai gândit vreodată că în mijlocul agitaţiei de zi cu zi, eşti chemat să te opreşti şi să te întrebi dacă nu cumva acest mesaj îţi este adresat chiar ţie?

A candida pentru o poziție în cadrul Asociației și implicit a Bisericii înseamnă a-ți oferi disponibilitatea de a conlucra la misiunea generală: apostolatul. Înseamnă a spune un DA sincer lui Hristos care așteaptă de la fiecare dintre noi să mergem în lume, să fim apostoli acolo unde fiecare ne aflăm, la școală, în universitate, la serviciu. ASTRU Cluj duce acest apostolat individual la forma comunitară, cea în care, alăturându-ne împreună pentru acest scop al Bisericii, reușim mai bine să ajungem la sufletul celor din jurul nostru și să îi aducem pe calea care duce către cer.

Hristos așteaptă acest DA din partea ta! Dar înainte de toate așteaptă ca acest DA să fie unul care să vină din însăți dorința ta. Din experiență pot să îți spun că dacă ești împins de la spate, dacă dorești doar mărirea lumească, acest DA devine un nu. Ori de la tine aștept să oferi acest DA în mod responsabil, cu inimă deschisă, din dorința de a sluji celorlalți și lui Hristos, „căci, oricine se înalţă pe sine se va smeri, iar cel ce se smereşte pe sine se va înălţa.” (Luca 14, 11).

Pentru mine a fi parte din consiliul de conducere înseamnă să fac lucruri minunate pe care în mod normal nu le-aș face dacă nu aș face parte din această Asociație, incluzând și apostolatul; să am alături de mine oameni creativi cu care, împreună, reușesc să fac lucruri frumoase pentru copiii și tinerii din jurul meu; să trăiesc bucuria maximă, atunci când munca pe care o depun eu și timpul pe care îl dedic acestor persoane, cu ajutorul lui Dumnezeu, sunt împlinite și apreciate, au un efect aparte asupra fiecăruia. Aceste lucruri m-au schimbat și pe mine, dar am văzut și schimbarea din tinerii din această eparhie. Pentru tine poate fi la fel sau nu.

A fi președinte sau vicepreședinte la acțiunea catolică eparhială reprezentată în ritul bizantin de ASTRU este un serviciu, o slujire, un moment în care putem să ne facem mici pentru a fi mari. Nu e o sarcină ușoară, cere putere, tărie, dar toate sunt posibile cu ajutorul lui Dumnezeu. În același timp este și o oportunitate de a câștiga: prieteni, experiență de lucru în echipă, experiență de conducere, creștere în cunoștințe și aptitudini umane și nu în ultimul rând creștere în viața spirituală.

Să faci parte din Consiliul de Conducere, înseamnă să îți dedici timpul tău liber pentru Dumnezeu, pentru ASTRU, pentru aproapele tău, dar acest lucru îți oferă un avantaj: să fii mult mai aproape și implicat direct.

De aceea doresc să te invit să reflectezi asupra acestei oportunități, să reflectezi dacă timpul și starea ta de viață din acest moment îți permit să te dedici în următorul timp slujirii asociației în următorul an.

 

Cu prietenie,

Afanase Fănică SIMION
Președinte interimar

 

Consultați apelul pentru candidaturi: Apel Candidaturi CC 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*