Sâmbătă, 16 iulie 2011 s-a desfăsurat în Aula „Iuliu Hossu”  s-a desfăşurat o întâlnire de pregătire a tinerilor din Eparhia de Cluj-Gherla care vor participa la Ziua Mondială a Tineretului Madrid 2011. Au participat 47 de tineri din 72 câţi vor reprezenta Eparhia de Cluj-Gherla la ZMT.

Întâlnirea a fost deschisă de  Pr. Cristian Goia, consilier eparhial cu pastoraţia tinerilor. Pelerini s-au rugat împreună rugăciunea de pregătire a ZMT şi au început să înveţe imnul ZMT în limba română. Pr. Cristian Goia a prezentat un scurt istoric a Zilei Mondiale a Tineretului şi a împărtăşit tinerilor prezenţi experienţa sa la ZMT Czestochowa 1991 şi ZMT Paris .

A urmat apoi o întroducere în ceea ce înseamnă Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid prezentată de Codruţa Fernea, responsabila din partea ASTRU Cluj. Apoi s-au oferit informaţii legate de itinerariului grupului din Eparhia de Cluj-Gherla, Eparhia de Maramureş, Eparhia de Lugoj şi Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş  care vor participa împreună la ZMT precum şi detalii despre organizarea grupului.

Tinerii au primit sfaturi legate de cum trebuie făcută pregătirea personală pentru acest eveniment şi au fost solicitaţi să se implice în diferitele grupuri (muzical, dansuri populare, liturgic.. etc) care vor anima pelerinajul spre Madrid.  Tinerii au fost încântaţi să afle că pe lângă rucsacul pelerinului pe care îl vor primi la Madrid, organizatori s-au gândit şi la un sac al pelerinului personalizat pentru întregul grup. De asemeni pelerinii au fost invitaţi să se implice în proiectul social al grupului, să îl promoveze şi se se implice în realizarea de obiecte cu logoul ZMT în cadrul atelirerelor de reCreaţie care se desfăşoară în fiecare miercuri seara la birourile ASTRU Cluj până la plecarea spre ZMT.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*