Sâmbătă, 21 aprilie 2012, a avut loc în parohia „Înălţarea Domnului” din Năsăud Întâlnirea Tinerilor din Protopopiatul Rodna al Eparhiei de Cluj-Gherla cu tema “Bucuraţi-vă mereu în Domnul”. La acest eveniment au participat tineri însoţiți de preoți din toate parohiile protopopiatului precum și o delegație de tineri astrişti din Cluj-Napoca.

Ziua a început cu salutul adresat tinerilor de către Pr. Nicolae Jarda, protopot de Rodna, după care tineri prezenți s-au pregătit pentru Sfânta Liturghie.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Pr. Radu Tălpălariu, asistent spiritual ASTRU Cluj, pr. Protopop Nicolae Jarda, Pr. Iuliu Bontaş – responsabil cu pastoraţia tineretului în Protopopiatul Rodna împreună cu toţi preoţi prezenţi.

Programul a continuat cu cateheza susţinută de Pr. Radu Tălpălariu cu tema „Bucuria în viaţa tinerilor” Pornind de la mesajul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea pentru Ziua Mondială a Tineretului 2012, părintele a vorbit tinerilor despre timpul tinereţii, bucurie, valorile şi sensul vieţii. În grupuri de discuţii, tinerii au aprofundat întrebările propuse la finalul catehezei.

După pauza de prânz a urmat un program artistic realizat de tineri. Cei care au deschis programul a fost trupa de teatru ASTRU din parohia „Sfânta Treime” din Feldru, cu o scenetă în care au surpins momentele importante din viaţa lui Isus din Săptămâna Patimilor şi Invierea. A urmat apoi grupul de tineri de la Sângeorz-Băi iar apoi grupul din Salva care i-au încântat pe cei de faţă cu un repertoriu de cântece.

La finalul întâlniri, Raluca Fernea preşedinte ASTRU Cluj a prezentat tinerilor modalităţiile prin care aceştia pot avea grup ASTRU în parohie, precum şi datele referitoare la Întâlnirea Naţională a Tinerilor Catolici, care va avea loc la Iaşi în perioada  25-29 iulie 2012.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*