În perioada 20 – 22 noiembrie 2009 a avut loc reuniunea Secretariatului de coordonare ASTRU-ATCM care s-a desfăşurat la Mănăstirea Franciscană “Maica Domnului” din Oradea. Întâlnirea din acest an, a avut un subiect de actualitate “Criza, bat-o vina!”, iar motto-ul a fost: “şi să vă lumineze ochii inimii, ca să pricepeţi care este nădejdea la care v-a chemat, care este bogăţia slavei moştenirii Lui, în cei sfinţi, şi cât de covârşitoare este mărimea puterii Lui faţă de noi, după lucrarea puterii tăriei Lui, pentru noi cei ce credem.” (Ef, 1,18).

Gazda întâlnirii din acest an a fost ASTRU Oradea. Au participat reprezentaţi ai ASTRU arhieparhial Blaj, ASTRU Cluj, ASTRU eparhial LUgoj precum şi ai ATCM.

S-a abordat subiectul “crizei”, a problematicilor care o generează, pornindu-se de la nivelul personal şi ajungându-se la nivel asociativ.  Astfel, Iulia Iova, preşedinte ASTRU şi psiholog a prezentat un material legat despre cum se manifestă criza la nivel personal, din punct de vedere psihologic, şi care este modalitatea prin care aceasta poate fi depăşită. A urmat apoi un atelier individual, în care fiecare a reflectat la modalitatea proprie de a ieşi din criză şi apoi s-au împărtăşit aceste experienţe.

Un moment important a fost atelierul “Târgul ASTRU”, în cadrul căruia reprezentanţii fiecărei Asociaţii au avut ocazia să se prezinte celorlalţi, dar şi să schimbe idei şi metode de prezentare a propriei Asociaţii.

A urmat apoi intervenţia preşedintei ASTRU Cluj, Codruţa Fernea, care a prezentat un material despre criza Asociaţiilor şi provocările la care tineri din  ASTRU trebuie să răspundă. Prezentarea s-a axat pe patru cuvinte cheie: imagine – identitate – credibilitate – spiritualitate. Au urmat apoi discuţii referitoare la dificultăţile pe care ASTRU le întâmpină din diverse realităţi locale.

2009_11_21_astru_56

Atelierul de creaţie a fost un moment apreciat de toţi participanţi. Practic, datorită contribuţiei fiecăruia, am reuşit să construim şi să dăm culoare unui astru, care într-un fel sau altul ne reprezinză pe fiecare asociatie în parte.

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu participarea la Sărbătoarea Asociaţiilor din Eparhia de Oradea.

În dimineaţa zilei de duminică, 22 noiembrie 2009, s-au tras concluziile acestei întâlnirii, reprezentanţii fiecărei asociaţii împărtăşind şi celorlaţi proiectele de viitor.

Întâlnirea s-a încheiat cu participarea la Sf. Liturghie arhierească în Catedrala “Sf. Nicolae” din Oradea.

2009_11_21_astru_49

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*