Peste 30 de copii şi tineri din parohiile Dăbâca, Cubleşu Someşan şi Păglişa s-au întâlnit sâmbătă, 10 iulie 2010 pentru a se bucura împreună de o zi din vacanţa vară. Un grup de tineri din ASTRU Cluj au răspuns invitaţiei Pr. Daniel Mureşan de a cunoaşte tinerii şi copiii din parohie, animând o activitate pentru aceştia.

Copiii si tinerii s-au simţit foarte bine. După două jocuri de cunoaştere prin care s-a destins atmosfera, a urmat munca pe echipe. Tinerii au discutat pe baza unui pasaj din Mesajul Sf. Părinte Papa Benedict al XVI-lea către tineri, care vorbeşte despre viitor şi despre bogăţiile pe care fiecare le are sădite în inima sa de către Dumnezeu.

Copiii au abordat aceeşi temă, dar sub forma unei mici discuţii urmate de un desen în care au exprimat darurile şi bogăţia inimii lor – daruri pe care le primesc şi le dăruiesc în Biserică.

O activitate importantă din cadrul întâlnirii a fost „re – proiectarea” satului. Tinerii şi copiii au fost invitaţi mai întâi să construiască fiecare după imaginaţie şi putere câte o căsuţă tridimensională folosindu-se de hârtie, lipici şi alte materiale. Munca a fost una plăcută, simţindu-se pentru o jumătate de oră, adevăraţi constructori. Căsuţele au fost aşezate pe o coală mare de hârtie, iar rezultatul a fost unul demn de  apreciat. Toţi au fost încântaţi de rezultatul muncii lor, dar mai ales de faptul că au înţeles că fiecare are un loc bine stabilit în cadrul grupului iar talanţii cu care au fost dăruiţi pot fi puşi în slujba celorlalţi. Micii arhitecţi au dorit să întipărească în pagina de istorie a parohiei şi munca lor, astfel căsuţele au fost fotografiate în poza finală de grup.

Tinerii şi copiii şi-au propus să se mai întâlnească şi să continue activitatea iar animatorii din ASTRU Cluj au fost invitaţi să anime şi  alte întâlniri.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*