În perioada 11-13 decembrie 2020 Coordonarea Europeană JECI-MIEC a organizat Comitetul European de la sfârșitul fiecărui an, unde aproximativ 35 de membri și-au reprezentat asociațiile naționale. Din partea ASTRU Cluj au participat Teodora Ana Capan, președintele ales al asociației noastre, Oana Iulia Taloș, directorul economic ales, David Paul Sopon, secretarul ales, și Paul Cristian Sopon, candidat pentru o poziție în Echipa Europeană JECI-MIEC.

Prima zi a debutat cu un Quiz online, cu întrebări bazate pe activitățile fiecărei asociații. După această activitate fiecare asociație participantă la Comitet și-a prezentat activitatea ultimului an, din partea ASTRU Cluj, luând cuvântul Teodora Capan. Seara s-a încheiat cu discuții libere și câteva activități interactive.

Sâmbătă dimineața, după prezentarea raportului financiar, participanții au fost împărțiți pentru a lucra în 3 comisii diferite: comisia pentru întocmirea unui ghid orientativ al Coordonării Europene pentru următorii patru ani, comisia financiară și comisia pentru social-media. Comisia financiară a pregătit o listă cu prioritățile JECI-MIEC pentru anul 2021. Fiecare și-a exprimat punctul de vedere din perspectiva asociației în care activează, astfel ajungându-se la un numitor comun. Oana Taloș a reprezentat ASTRU Cluj în această comisie. În cadrul comisiei pentru întocmirea unui ghid orientativ, s-au luat în considerare toate nevoile tinerilor catolici din ziua de azi, iar pe baza acestora s-a lucrat la un document care să propună anumite obiective organizațiilor, oferindu-le și idei concrete prin care pot atinge aceste obiective. În această comisie asociația noastră a fost reprezentată de Teodora Capan și de David Sopon. În sesiunea de seară au fost prezentate și aprobate documentele comisiilor.

În ultima zi a Comitetului European a fost aleasă Echipa Europeană JECI-MIEC pentru anul următor. Fiecare candidat și-a prezentat motivațiile din spatele candidaturii, iar votul a succedat dezbaterilor participanților. Rezultatele au fost primite cu bucurie de către astriști, deoarece Paul Cristian Sopon a fost ales să facă parte din Echipa Europeană, alături de Anna Holtkamp (KSJ Germania), Carolina Carreira (MCE Portugalia) și Eirini Freri (EKNE Grecia), drept Coordonator European. Evenimentul s-a încheiat cu o îmbrățișare virtuală de grup, fiecare participant exprimându-și dorința ca revederea fizică să se întâmplă în condiții sigure cât mai repede.

Mai jos, redăm impresia Teodorei legat de acest eveniment:

Cu toate că a fost o întâlnire online, cred că participarea la un astfel de eveniment este importantă pentru a înțelege realitatea altor organizații. Lucrând la acel ghid orientativ, mi-am dat seama cât de multe avem în comun cu celelalte organizații, chiar dacă provenim din țări și culturi diferite. Mă bucur că m-am putut implica și sper să am ocazia să îi cunosc și fizic pe cei care au fost prezenți. Felicitări echipei care a fost alese și mult succes în continuare!

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*