2008_icoana_mareParohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din oraşul Sîngeorz-Băi va găzdui în acest an, în data de 23 mai 2009, a III-a ediţie a Întâlnirii Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla. Tema acestei întâlniri, la care vor participa peste 600 de copii, cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani, este:   Isus e bucuriea mea, iar motto-ul: “Lăsaţi copii să vină la mine…”(Lc 18,16).

Întâlnirea copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla este  singura activitate la nivel eparhial care este deschisă tuturor copiilor din eparhie.  Scopul acestei ntalniri, este cunoasterea copiilor din eparhie şi a diferitelor realităţi parohiale din care aceştia provin. Copiii sunt invitaţi să-l cunoască mai bine pe Isus prin intermediul rugăciunii, jocului şi al cântecelor. Astfel,  copii, participanţi la această întâlnire  vor avea ocazia: să descopere şi să cunoască şi alti copii implicati in diverse comunitati parohiale; să petreacă o zi în prezenţa episcopului Eparhial şi să aprofundeze, prin diferitete activităţi propuse trăirea creştină şi cunoaşterea lui Cristos

Cu această ocazie specială, ne  face o deosebită plăcere să vă invităm să participaţi la această Întâlnire alături de copii din parohie dumneavoastră, deoarece copiii,  prin inocenţa şi bucuria lor, menţin  vie speranţa întregii Biserici şi a societăţii în care trăim.

Pr. Cristian Goia – consilier eparhial pe probleme de tineret
Codruta Fernea – preşedinte ASTRU Cluj

 

Întâlnirea copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla (IEC)

logoData: 23 mai 2009
Ediţia: III-a
Tema: Isus e bucuria mea
Motto:  „Lasaţi copii să vină la mine”
Locaţia: Protopopiatul Rodna, Sîngeorz-Băi
Participanţi:  copii,  cu vârsta cuprinsă între 6 şi 13 ani
Program: 
          9.30 – 10.30 Primirea participanţilor
          10.30 Pregatire pentru Sf. Liturghie
          11.00 Sf. Liturghie arhierească
          12.15 Prânzul
          13.00 Festivalul copiilor: animaţie, bansuri, clowni, concursuri, jocuri, tombola
          15.45 Predarea Icoanei copiilor Protopopiatului care va organiza Intâlnirea Copiilor în 2010

Despre IEC:
Întâlnirea copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla este  singura activitate la nivel eparhial care este deschisă tuturor copiilor din eparhie.  Scopul acestei intalniri, este cunoasterea copiilor din eparhie şi a diferitelor realităţi parohiale din care aceştia provin. Copiii sunt invitaţi să-l cunoască mai bine pe Isus prin intermediul rugăciunii, jocului şi al cântecelor. Astfel,  copii, participanţi la această întâlnire  vor avea ocazia: să descopere şi să cunoască şi alti copii implicati in diverse comunitati parohiale; să petreacă o zi în prezenţa episcopului Eparhial şi să aprofundeze, prin diferitete activităţi propuse trăirea creştină şi cunoaşterea lui Cristos

Detalii organizatorice:

Această întâlnire are un caracter spiritual, de comuniune şi de sărbătoare şi se adresează copiilor cu vârsta între 6 şi 13 de ani. Se recomandă participanţilor ca în zilele precedente, în propriile parohii, să se pregătească spiritual pentru această sărbătoare..

Grupurile care vor ajunge la Sîngeorz-Băi în dimineaţa zilei de 23 mai 2009 vor respecta precizările animatorilor, şi se vor prezenta la centrul de primire.

Vă rugăm să  comunicaţi responsabililor cu pastoratia tinerilor din protopopiatul dvs  lista de participanţi la această întâlnire din parohia dvs, numele, vârsta şi datele de contact ale responsabililor care îi însoţesc până la data de 10 mai 2009.

Vă rugăm ca deplasarea spre Sîngeorz-Băi să se facă în mod organizat pe protopopiate. Se decontează transportul participantilor la această întâlnire doar dacă se participă la programul întâlnirii şi se comunică costurile spre organizatori până cel târziu în 15 mai 2009.

Vă rugăm să vă asiguraţi că grupul de copii, care va participa la această întâlnire, va avea un număr suficient de responsabili bine pregătiţi (aceştia pot fi tinerii sau adulţi care se implică în viaţa parohiei) care să se asigure că la plecare fiecare copil are o şepcuţă/pălărioară de soare, sticluţă cu apă şi pacheţel pentru prânz;

Masa de prânz nu este asigurată de organizatori.

Pentru buna desfăşurare a întâlniriii, fiecare participant este rugat să contribuie cu 5 ron /pers.

Responsabilii grupurilor de copii care doresc să prezinte un moment artistic (muzică/dans/scenetă… max. 10 min)  în cadrul Festivalului Copiilor sunt rugaţi să ia legătura cu organizatori până cel târziu la data de 15 mai 2009.

Pentru orice detalii şi informaţii se va lua legătura cu: 

Pr. Cristian Goia ( Departamentul pentru tineret)  tel. 0729. 884.887 sau email tineretcluj@gmail.com
Codruta Fernea (ASTRU) 0744.164669  cluj@astru.ro

Materiale pentru descărcare:

Pliant de prezentare
Afişul întâlnirii
Date despre întâlnire
Imnul întâlnirii – Isus e bucuria mea
Fişă înscriere pentru parohii

2 comentarii, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*