Sâmbătă 30 octombrie 2010 peste 80.000 de copii şi adolescenţi din Acţiunea Catolică Italiană, însoţiţi de părinţi, educatori şi preoţi, se vor întâlni cu Papa Benedict al XVI-lea în Piaţa Sf. Petru. Întâlnirea are tema „C’è di più! Diventiamo grandi insieme” – „Este ceva mai mult! Devenim mari împreună”.

Franco Miano, preşedintele Acţiunii Catolice Italiene, a explicat că această întâlnire este manifestarea unei asociaţii care de o obicei lucrează cu discreţie în parohii, dar care de data aceasta doreşte să se reunească împreună, pornind de la cei mai mici, în faţa Sfântului Părinte, pentru a manifesta valoarea credinţei creştine şi ataşamentul faţă de Biserică. Întâlnirea este şi o concretizare imediată a angajamentului faţă de educaţie, o manifestare plină de speranţă a încrederii în protagonismul copiilor şi în capacitatea pe care aceştia o au, după posibilităţile lor, de a aduce o contribuţie semnificativă la misiunea Bisericii şi în societate. Această misiunea nu se îndeplineşte în mod izolat, ci se creşte împreună, copii, părinţi, educatori.

Vor fi împreună în Piaţa Sf. Petru, 30.000 de adolescenţi (14-18 ani), 50.000 de copii (4-14 ani), 10 de mii de educatori, mii de părinţi, peste 50 de episcopi, peste 500 de preoţi. Vor fi prezente delegaţii din mai multe ţări: Argentina, Burundi, România, Rusia, Spania, Ţara Sfântă, etc. Întâlnirea cu Sfântul Părinte se va desfăşura sub formă de dialog. Un copil, o adolescentă şi un educator vor adresa întrebări Papei iar acesta va oferi răspunsurile sale. În aşteptarea Papei va avea loc un program de mărturii însoţite de momente artistice. După-amiaza sunt programate două evenimente paralele, în două pieţe diferite ale Romei, pentru copii şi pentru adolescenţi.

La acest eveniment Acţiunea Catolică din România (ACRO) va fi reprezentată de o delegaţie a sectorului copii: pr. Florin-Petru Sescu (asistent spiritual ACRO, sectorul copii), Bernadeta Farţade-Gabor (vicepreşedinte ACRO, sectorul copii), Raluca Fernea (consilier ACRO, sectorul copii), Ana Maria Cobzaru (consilier ACRO, sectorul copii), Veronica Ilie.

Prin grija deosebită a Acţiunii Catolice din Italia pr. Florin-Petru Sescu şi Bernadeta Farţade-Gabor vor prezenta în Piaţa Sf. Petru salutul din partea Acţiunii Catolice din România, iar un membru al delegaţiei îl va saluta personal pe Sfântul Părinte şi îi va încredinţa un cadou din partea copiilor şi adolescenţilor din România. Saluturi ale membrilor delegaţiei din România vor fi prezentate şi în cadrul celor două evenimente din după-amiaza zilei de 30 octombrie.

Evenimentul poate di urmărit integral pe TV2000 începând cu ora 8.30, iar de la ora 12.00 la ora 13.00 Rai1 va difuza în direct momentul întâlnirii cu Papa Benedict al XVI-lea.

www.actiuneacatolica.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*