În perioada 5-6 aprilie 2008, în municipiul Cluj-Napoca, a avut loc prima întâlnire pentru 2008 a Echipei Europene de Coordonare a JECI-MIEC – Mişcarea Internaţională a Studenţilor Catolici – Organizaţia Internaţională a Tinerilor Studenţi Catolici.

Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj a fost aleasă în septembrie, anul trecut, să facă parte din Echipa Europeană de Coordonare, iar pentru anul 2008 şi-a asumat rolul de Coordonator European, prin reprezentantul său, Mihai Floran, vicepreşedinte ASTRU Cluj.

Au luat parte la întâlnire pe lângă reprezentanţii ASTRU Cluj: dl. Mehul Dabhi (India) – preşedinte la nivel mondial a Mişcării Internaţionale a Studenţilor Catolici; dşoara. Loucille Alcala (Filipine) – coordonator de programe la nivel mondial pentru Organizaţia Internaţională a Tinerilor Studenţi Catolici şi dşoara. Edita Gailiute – manager financiar al Coordonării Europene, membru al Federaţiei Studenţilor Catolici ATHEITIS din Lituania.

Dintre subiectele discutate se numără colaborarea cu mişcările membre, reprezentarea în faţa Forumului Tinerilor din Europa, a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene (la nivel european), respectiv UNESCO, ONU şi dicasterele de la Vatican (la nivel mondial), organizarea unor evenimente mondiale în cadrul Zilei Mondiale a Tinerilor de la Sydney, Australia (iulie 2008), organizarea Comitetului European 2008 şi a Comitetului Internaţional 2008 (septembrie, Paris, Franţa) şi proiecte de viitor pentru anul în curs şi pentru cei care vor urma. O atenţie deosebită a fost acordată muncii depuse în cadrul proiectului de revizuire a identităţii studenţilor în Europa.

Sâmbătă, 5 aprilie 2008, echipa a fost salutată de către dna. Viorica Lascu, fost preşedinte ASTRU înainte de 1948, care a luat parte la activităţi ale MIEC-PAX ROMANA în anii ’30 – ’40. A fost un moment informal binevenit pentru ca participanţii să poată cunoaşte mai bine ASTRU din punct de vedere istoric. Duminică seara a avut loc o întâlnire cu membrii ASTRU Cluj, veniţi într-un număr foarte mare, un moment de schimb de experienţă şi de informare cu privire la prezent.

Coordonarea Europeană JECI-MIEC este o platformă de schimb şi reflecţie comună a mişcărilor naţionale de tineri şi studenţi catolici. Ea este una din cele şase coordonări continentale pentru cele două organizaţii internaţionale: Mişcarea Internaţională a Studenţilor Catolici şi Organizaţia Internaţională a Tinerilor Studenţi Catolici, ambele cu sediul la Paris, în Franţa. ASTRU Cluj a luat parte la activităţile coordonării din 2004 şi începând cu anul 2007 este membru colaborator al acesteia.

2008_04_06_et_jecimiec_59_jpg.jpg

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*