Anul acesta, în 11 octombrie 2014, se va desfăşura în Parohia “Sfântul Nicolae” din Parohia Floreşti, a XI-a ediţie a Întâlnirii Eparhiale a Tineretului (IET) cu tema „A trăi precum fraţii” şi motto-ul „Fericiți cei săraci cu spiritul căci a lor este Împărăția Cerurilor” (cf. Matei 5,3)

Experienţa din anii trecuţi ne spune că această întâlnire este semnificativă pentru tinerii din Eparhia noastră, oferind tinerilor oportunitatea de a se întâlni, de a se cunoaște, de a participa la activități de formare umană și spirituală, de a-și manifesta entuziasmul prin momentele culturale și artistice, avându-l în centru pe Isus Hristos, singurul care poate să ofere răspunsuri profunde întrebărilor tinerilor. Papa Francisc în mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului din acest an a invitat tinerii: „Să aveţi curajul să mergeţi împotriva curentului! Să aveţi curajul adevăratei fericiri! Spuneţi nu culturii provizoriului, a superficialităţii şi a rebutului, care nu vă consideră în măsură să asumaţi responsabilităţi şi să înfruntaţi marile provocări ale vieţii!”

Cu bucurie invităm toți tinerii din parohiile de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla și pe cei care se simt încă tineri la această întâlnire eparhială.

Întâlnirea Eparhială a Tineretului 2014 va reprezenta o etapă importantă în organizarea Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic (INTC) care se va desfăşura în 2015 în perioada 22-26 iulie la Cluj-Napoca. Contăm pe participarea a cât mai mulţi tineri din Eparhia noastră la IET Floreşti 2014 pentru a putea fi implicaţi ca voluntari în organizarea acestui eveniment de amploare naţională la Cluj-Napoca.

Pr. Radu Tălpălariu – Consilier eparhial cu pastoraţia tinerilor

Bogdan Bursaş – Vicepreşedinte ASTRU Cluj

 iet_2014

 
PROGRAM

10.00 Primirea participanţilor

10.30 Bun venit!

11.00 Sfânta Liturghie arhierească

12.30 Prânz din pacheţele proprii

13.30 Cateheză

14.00 Ateliere în echipe

17.00 Încheierea IET 2014!

Ne revedem la INTC 2015!

 
Informaţii practice:

• Tinerii din parohie cu vârsta între 14 şi 30 ani să fie pregătiţi din timp pentru această zi. Nu este oportun să fie cooptaţi în ultimele zile lipsind astfel o motivaţie consistentă.

• Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 5 octombrie 2014 şi vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastoraţia tinerilor. Însemnele întâlnirii vor fi primite doar de către parohiile care au anunţat participarea.

• La sosirea la Floreşti şi pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugaţi să respecte indicaţiile organizatorilor şi animatorilor. Bagajele nu vor fi lăsate la autocare pentru a evita deplasarea spre parcare în timpul prânzului.

• Participanții la IET 2014 să fie încurajaţi să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situaţiile contrare sunt deosebit de deranjante.

• Preoţii care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugaţi să îşi aducă ornate luminate.

Informaţii suplimentare se pot obţine la:

Departamentul pentru Tineret – Pr Radu Tălpălariu, 0729.884.887, tineretcluj@gmail.com

ASTRU Cluj – 0758.677.259, cluj@astru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*