Parohia “Naşterea Domnului” din Dăbâca, judeţul Cluj, a fost gazda celei de-a VIII-a ediţii a Întâlnirii Eparhiale a Tineretului care s-a desfăşurat sâmbătă, 15 octombrie 2011. Un număr de aproape 300 de participanţi însoţiţi de cateheţi, responsabili şi preoţi din parohiile Eparhiei de Cluj-Gherla au răspuns pozitiv invitaţiei Departamentului pentru Tineret şi ASTRU Cluj de a participa la acest eveniment anual destinat tinerilor. Bunul mers al întâlnirii a fost asigurat de 30 de animatori din întreaga Eparhie şi ASTRU Cluj.

Întâlnirea Eparhială a Tineretului a început în dimineaţa zilei de 15 octombrie cu primirea tinerilor sosiţi din protopopiate Eparhiei, de către pr. Daniel Mureşan, administrator parohial al parohiei „Naşterea Domnului” din Dăbâca şi pr. Cristian Goia,  consilier eparhial cu pastoraţia tinerilor.

Programul a fost deschis la ora 10:45 cu un cuvânt de bun venit adresat tinerilor din partea Episcopului de Cluj – Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. În continuarea programului, Liturghia Arhierească a fost celebrată de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop Eparhial de Cluj-Gherla la care au concelebrat preoţii veniţi să însoţească grupurile de tineri.

După masa de prânz, în incinta Căminului Cultural din localitate, tinerii au fost captaţi de cateheza Pr. Titus Sas pe tema acestei întâlniri. În cadrul catehezei, Pr. Titus a încercat să se pună în pielea tinerilor prezenţi pentru a explica pe înţelesul lor ce înseamnă a fi tânăr, a fi creştin (două concepte care pot fi adiacente) şi ce este de fapt adevărata bucurie.

În urma catehezei, tinerii au fost împărţiţi în grupe de vârste, unde au aprofundat cateheza împreună cu animatorii şi au încercat să găsească definiţii proprii la ce înseamnă a fi tânăr creştin în ziua de azi şi totodată să răspundă la câteva întrebări lansate de Părinte, precum: „La ce ai fi dispus să renunţi şi la ce nu ai renunţa în ruptul capului, din ceea ce sugerează Biserica?” sau „Ce înseamnă adevărata bucurie şi cum o putem transmite mai departe?” La finalul acestor discuţii, fiecare grup a formulat câte o întrebare pentru PS Florentin Crihălmeanu, Preasfinţia Sa clarificând semnele de întrebare pe care şi le puneau tinerii în legătură cu viaţa religioasă, credinţa, libertate, dar şi de poruncile Bisericii.

Ziua s-a încheiat cu Festivalul Tinerilor în cadrul căruia tinerii au avut ocazia să-şi dovedească din nou talentele muzicale prin cântecele care au colorat şi mai mult atmosfera, dar şi prin recunoaşterea melodiilor fredonate de Preasfinţitul Părinte Florentin acompaniat de Pr. Marcelin Rotaru. Crucea Tineretului a fost înmânată tinerilor din Protopopiatul Rodna, cel care va găzdui anul următor cea de-a noua ediţie.

Mulţumim mult tuturor celor care au făcut posibilă această ediţie a Întâlnirii Tinerilor şi tuturor celor care au ajutat la bunul mers al acesteia.

2 comentarii, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*