Vineri, 30 mai 2014, s-a desfăşurat la Dăbâca, protopiatul Someş, Întâlnirea responsabililor cu pastoraţia tineretului din Eparhia de Cluj-Gherla la care au luat parte preoţii responsabili cu pastoraţia tineretului şi tinerii nominalizaţi pentru fiecare protopopiat pentru pastoraţia tineretului în cadrul Birourilor Pastorale Protopopiale din Protopopiatele Cluj I, Cluj II-Floreşti, Dej, Gherla, Rodna, Ileanda, Someş şi Lăpuş.

În organizarea Departamentului  pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, de Cluj-Gherla, la eveniment au luat parte şi Pr. Radu Tălpălariu – consilier eparhial cu pastoraţia tineretului, Pr. Marius Mureşan – protopop al Protopopiatului Someş, Pr. Mihai Todea – protosincel şi o delegaţie din partea ASTRU Cluj condusă de Bogdan Bursaş – prim-vicepreşedinte.

intalnireresponsabilieparhie

Întâlnirea care se desfăşoară cu o frecvenţă anuală în Eparhie a debutat cu salutul adresat de Pr. Mihai Todea din partea PS Florentin – Episcop Eparhial de Cluj-Gherla şi o reflecţie asupra pastoraţiei cu tineretului şi a rolului preotului pornită de la poezia „De ce sunt aici?” de Thyra F. Bjorn şi de la fragmentele adresate preoţilor implicaţi în pastoraţia tineretului de către Papa Francisc în Exortaţia Apostolică „Evangelii Gaudium” (nr. 105-109). După lecturarea textelor şi un moment de reflecţie individuală, fiecare participant a fost invitat să îşi exprime gândurile şi a urmat o discuţie.

Întâlnirea a continuat prin prezentarea Întâlnirii Eparhiale a Copiilor care va avea loc la Iclod, protopopiatul Someş, în data de 21 iunie 2014, a activităţilor estivale propuse pentru copii şi tineri în parohii, aspecte organizatorice referitoare la pelerinajul Crucii şi icoanei Zilei Mondiale a Tineretului în România – etapă din pelerinajul acestor simboluri în Europa de Est – în special cu privire la perioada în care aceste simboluri vor fi în Eparhia de Cluj-Gherla.

Ultimul aspect atins în cadrul întâlnirii a fost o prezentare a unor aspecte generale cu privire la Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic care se va desfăşura în perioada 22-26 iulie 2015 la Cluj-Napoca. S-au prezentat şi discutat aspecte organizatorice şi logistice, precum şi despre dinamica evenimentului în contextul anului 2015, an dedicat vieţii consacrate la nivel de Biserică universală şi an în care oraşul Cluj-Napoca va fi capitală europeană a tineretului.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*