Consiliul ASTRU Cluj este mereu aproape de grupurile parohiale ASTRU, pentru că parohia este locul în care ne învățăm credința așa cum spunea și Papa Benedict al XVI-lea „Credinţa trebuie să fie trăită împreună şi parohia este locul în care se învaţă să se trăiască propria credinţă în acel ‘noi’ al Bisericii.”

În perioada 2-5 martie 2012 am avut bucuria de a întâlni tinerii astrişti din toate cele nouă grupuri parohiale ASTRU. Prin întâlniri non-formale, în care am petrecut timp împreună am reuşit să  cunoaştem mai bine dinamica grupurilor parohiale şi să descoperim împreună provocările la care trebuie să răspundem ca și tineri.

Vineri, 2 martie 2012, am întâlnit grupurile parohiale ASTRU din Parohia „Sf. Ap. Petru şi Pavel” Beclean, din Parohia „Sf. Iosif” Gherla şi din Paroha Andrei Mureşanu din Cluj Napoca.  Sâmbâtă, 3 martie am întâlnit grupurile de astrişti din Parohia „Sf. Gheorghe” din Sângeorz Băi, din Parohia „Sf. Treime din Feldru, Parohia “ Sf. Anton” din Dej și Parohia “Nașterea Domnului” din Dăbâca.  Duminica a venit rândul tinerilor  astriști din Parohia “Coborârea Spiritului Sfânt” din cartierul Mănăștur, iar luni ne-am întâlnit cu astriști din grupul parohial ASTRU din Parohia “Sf. Gheorghe” din Cluj-Napoca.

În cadrul întâlnirilor cu astriști am redescoperit împreună motivațiile de a fi membri ASTRU și am conștientizat calitățile pe care le avem și modul în care le putem pune în valoare în cadrul ASTRU. Astfel învătăm să creștem împreună și să ne valorificam talanții primiți de la Dumnezeu. O parte împortantă a întâlnirilor cu astriști a fost aprofundarea magisterilui Sfântului Părinte și pentru aceasta am ales două fragmente din Mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii 2012 și din predica de la încheierea Zilei Mondiale a Tineretului Madrid 2011.  Întâlnirile cu astriști, aproape toate, s-au încheiat cu ateliere recreative în care fiecare și-a dat frâu imaginației.

Mulțumim tuturor astriștilor pentru primirea călduroasă oferită și pentru bucuria cu care ne-au întâmpinat, elanul lor ne susține și ne încurajează să continuăm apostolatul în ASTRU. Totodată mulțumim și astriștilor din grupurile de studenți și profesioniști care ne-au însoțit și care au făcut mai fructuose aceste întâlniri.

Maria Simionaș & Raluca Fernea

 

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*